Bacak Dolgusu
Bacakların görünüm düzensizliklerinin ortadan kaldırılabilmesi için bacak dolgusu işlemleri yapılır ve bu işlemler, estetik yöntemleri olarak görülür. Bacak estetiği olarak bilinir ve bacaklarının daha düzgün olmasını isteyen kadınlar için en önemli estetik seçeneklerinden birisidir.
Kadınların çoğu çarpık ya da ince bacak sorunundan şikayetçi olduğu için bacak dolgusu estetik yöntemini tercih ediyor. Kalın bacak ve dizlerdeki birikimlerde estetik sorun oluşturabiliyor. Bu estetik çalışması ile düz ve güzel görünen bacaklara sahip olunabiliyor.
Bayanların estetik görünümünde bacaklar önemli bir yere sahiptir. Her bayan bacaklarının düzgün olmasını ve daha rahat giyim seçeneklerini değerlendirmek ister. Bacaklar, kadınlar için cinsel objelerden birisidir ve bacakların düzgün olması, kadınları daha çekici yapacaktır.
Alt bacak bölümlerinin olması gerektiğinden daha kalın ya da daha ince olması, vücut estetiği açısından sorun oluşturabilecektir. Bacaklarının görüntüsünden şikayetçi olanlar için bacak dolgusu yöntemleri kullanılarak, istedikleri görüntünün oluşturulması sağlanıyor.
Ameliyatsız Bacak Dolgusu
Bacak görünümünün düzeltilebilmesi için bacak dolgusu işlemleri farklı yöntemlerle yapılabiliyor. Ameliyatsız yapılabilen estetik yöntemleri arasında yer alır ve işlem süresi oldukça kısadır. Bacaklara yapılacak olan enjekte yöntemleri ile dolgu işlemleri kolaylıkla yapılıyor.
Lokal anestezi ile ameliyatsız bacak dolgusu işlemleri gerçekleştirilebiliyor ve bacaklarda istenilen estetik görüntü oluşturulabiliyor. Ameliyatsız işlemler için uzmanlar tarafından bilgilendirme yapılır ve hastanın kendisini hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazırlaması sağlanır. Enjeksiyon yöntemi ile yapılır ve doğal dolgu maddesi kullanılır.
Operasyon işlemlerinin kısa sürmesi ve acı hissedilmemesi, ameliyatsız bacak dolgusu işlemlerinin popülerliğinin artmasına yardımcı oluyor. Bacaklarda istenilen estetik görüntü kısa sürede oluşturulabiliyor ve bacak görüntüsünden rahatsız olan kadınlar, yeni bir vücut estetiğine sahip olabiliyor.
Bacak Estetiği Neden Gerekir?
Bacak estetiğinin gereklilik durumu kişiye göre farklılık gösterebiliyor. Bacak şekillendirme yöntemi olarak kullanılır ve bacak dolgusu için farklı yöntemler kullanılabilir.
Estetik amaçlı yapılan bir işlemdir ve kadınlarda bacak estetiğinin neden gerekli olduğunu gösteren sebepler şunlardır;
- Bacak şekillendirme,
- Asimetrik bacak görüntüsü,
- Kas kaybı ve bacaklarda zayıflık,
- Oluşan çukurların giderilmesi,
- Yaş ilerlemesi ile bacaklarda hacim kaybının oluşması,
- Estetik kaygıların giderilmesi,
Daha çok kadınlar, bacaklarının daha estetik bir görünüme sahip olmasını ister. Bunun için bacak dolgusu işlemlerini tercih eder. Dolgu işlemleri ile daha ince görünen bacaklar, dolgun bir görünüme sahip olacaktır.
Bacaklarının şekilsiz olduğunu düşünenler için gerekli bir estetik işlemidir ve bacak dolgusu yapılarak, istenilen simetrik görünümlü bacaklara sahip olunabilecektir. Vücut estetiğinin oluşturulabilmesi için yapılan en kolay estetik yöntemidir.
Kimler Bacak Estetiği Yaptırabilir?
Vücut estetik ameliyatları için hastanın 18 yaşından büyük olması gerekiyor. 18 yaşına kadar vücut gelişimi devam ettiği için vücut şekillerinin tam oluşması beklenir. Ancak bacaklarla ilgili ciddi sağlık sorunu yaşayanlar için 18 yaşından önce de, bacak dolgusu işlemleri yapılabiliyor.
Sağlık sorunları dışında, tamamen estetik kaygıların giderilmesi için yapılıyor ve bunun için hastanın genel sağlık durumunun iyi olması ve bacak görünümünde önemli sorunların olması gerekiyor. Kadınlar bacak dolgusu işlemlerini daha düzgün bacaklara sahip olabilmek için yaptırıyor.
- Bacak şekli bozuk olanlar,
- Bacakları çarpık olanlar,
- Aşırı ince bacaklara sahip olanlar,
- Bacakları normalden daha kalın olanlar,
Bacak estetiğini, isteyen herkes yaptırabilir. Önce doktor muayenesi yapılır ve hastanın bacak yapısı incelenir. Daha sonra bacak dolgusu işlemlerinin nasıl ve hangi oranda yapılmasına karar verilerek işlemlere başlanır.
Bacak Estetiğinde Neler Düzeltilir?
İki bacak görünümünde asimetrik farklılıklar varsa yapılacak olan bacak dolgusu ile simetrik görüntüler elde edilebilecektir. Estetik uygulamaların amacı, mevcut görüntünün daha iyi hale getirilmesidir. Yapılacak olan bacak dolgusu işlemleri, kişinin popo ve ayak bileği estetiklerine uyumlu olarak yapılır.
Bu daha düzgün görünen bacaklara sahip olmayı sağlar. Dolgu yöntemleri, bacaklarda görüntü bozukluğuna neden olan bölgelere yapılır. Üst bacak ya da alt bacak estetikleri, bacakların daha estetik ve zarif görüntüye kavuşmasını sağlar.
Bacak estetiği ile diz kapağı çıkıntıları, bacak form bozuklukları, asimetrik görüntüler kolaylıkla düzeltilir. Estetik çalışmaları ile ince bacaklar kalınlaştırılırken, kalın bacaklarda inceltilebiliyor. Dolgu yöntemleri ince ve şekil bozukluğu olan bacaklar için uygulanıyor.
Bacak Dolgusu Yöntemleri Nelerdir?
Estetik görünümlü bacakların oluşturulabilmesi için bacak dolgusu işlemlerinde farklı yöntemler kullanılabiliyor. Kullanılacak yöntemler, dolgu işleminde kullanılacak olan tekniklere ve malzeme türüne göre farklı olabiliyor.
En çok kullanılan bacak dolgusu yöntemleri şunlardır;
- Yağ enjeksiyonu,
- Hyalüronik asit dolguları,
- Silikon protezler,
- Polikaprolakton dolgular,
- Kalsiyum hidroksil apatit dolgular,
- Polimetilmetakrilat,
- Biyopolimer dolgular,
Her dolgu yönteminin uygulama yöntemi farklı olurken, avantaj ve dezavantajları da bulunuyor. Daha çok yağ enjeksiyonu olarak bilinen lipofilling yöntemi kullanılıyor. Bu yöntemde, hastanın vücudunun farklı yerlerinden alınan yağlar, bacaklara enjekte ediliyor.
Alınan yağlar işlemden geçirildikten sonra bacak bölgesine enjekte ediliyor ve dolgu işlemi gerçekleştiriliyor. Tamamen doğal bir yöntem olması, hastada alerjik reaksiyon risklerini ortadan kaldırıyor. Bu yöntem ile hasta kalıcı sonuçlara sahip olabiliyor.
Silikon Protez ile Bacak Düzeltme
Kas ve hacim kaybı bacaklarda estetik görüntü bozukluklarına neden olur. Bacaklara istenilen oranda hacim kazandırabilmek için bacak dolgusu yöntemlerinden silikon protezler kullanılabiliyor. Cerrahi müdahalelerle yapılabilen silikon implant yerleştirme işlemidir. Silikon protez ile yapılacak bacak estetikleri, daha çok baldır bölgesine uygulanır. Cerrahi işlem olarak gerçekleştirildiği için işlemler genel anestezi altında yapılıyor.
Estetik görünümlü bacaklara sahip olmak için uygulanan bacak silikonu işlemlerinde yerleştirilen silikon protezler uzun süreli sonuç veriyor. Vücut tarafından emilmediği için kalıcı çözüm olarak tercih ediliyor.
Bu dolgu yönteminin dezavantajları arasında, ameliyat ile yapıldığı için iyileşme sürecinin biraz uzun olması yer alıyor. Bazı durumlarda yerleştirilen implantlar yerinden kayabiliyor uzun dönemde bazı komplikasyonlar görülebiliyor.
Hastanın Kendi Yağından Bacak Dolgunlaştırma
Hastanın karın, kalça ya da uyluk bölgelerinden alınan yağları, bacak dolgusu için kullanılabiliyor. Bacak dolgunlaştırma işlemlerinde, hastanın kendi yağının kullanılması, alerjik reaksiyon riskinin yaşanmamasını ve bacaklarda oluşan estetik görüntünün kalıcı olmasını sağlıyor.
Hastadan alınan yağlar, dolgu işlemi için çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra bacaklara enjekte ediliyor. Hastanın genel sağlık durumunda herhangi bir sorun yoksa bacak dolgusu vücudunun farklı bölgelerinden alınan yağlarla yapılıyor. En kolay ve avantajlı bacak estetik yöntemlerinden birisidir ve bu işlemler ameliyatsız olarak yapılır.
Bazı durumlarda ameliyat gerektirebiliyor. Doğal bir yöntem olduğu için avantajı daha fazladır. Hastanın kendi yağı ile bacakların dolgunlaştırılmasında, vücudun yağın bir kısmını emme riski vardır ve işlemin dezavantajı olarak gösterilir. Bunun için sonraki zamanlarda ek işlem olarak tekrardan dolgu gerekebilir.
Özel Dolgu Malzemeleri Bacak Şekillendirme
Bacak şekillendirme işlemleri için farklı dolgu malzemeleri kullanılabiliyor. Vücut estetiğinin oluşturulabilmesi için uygulanan yöntemlerde özel dolgu malzemeleri ile bacak şekillendirme işlemleri yapılabiliyor.
En iyi estetik sonuçlara sahip olabilmek için bacak dolgusu işlemlerinde kullanılan özel malzemelerin bazıları şunlardır;
- Kalsiyum Hidroksilapatit (CaHA),
- Polikaprolakton (PCL),
- Polimetilmetakrilat (PMMA),
- Poli-L_Laktik Asit (PLLA),
- Hyalüronik Asit (HA),
- Silikon implantlar,
Özel dolgu malzemeleri kullanılarak yapılacak olan bacak dolgusu cerrahi işlemlerinde, bacaklara istenilen hacim kazandırılmaya çalışılır. Özel maddeler, ince bacak bölgelerine uygulanır ve bacaklara hacim kazandırılır.
Aynı zamanda şekillendirme yapılarak, simetrik ve daha estetik görüntü oluşturulur. Dolgu işlemlerinde kullanılan malzeme türlerinin bazıları, vücut tarafından emilebildiği için kalıcı sonuçlar oluşmayabiliyor. Estetik operasyonlarında daha çok vücut tarafından emilmeyen ve uzun süreli sonuç veren özel dolgu malzemeleri tercih ediliyor.
Aquafilling Bacak Dolgusu
Apuafilling, %1 -2 poliamid, % 98 – 99 fizyolojik su içeriğine sahip dolgu malzeme türüdür. Bacak estetiğinde, su bazlı dolgu malzemesi olarak kullanılır. Hastanın talebi ve genel sağlık muayenesine göre kullanmaya karar verilir. Hastaya uygulanacak bacak dolgusu işlemlerinde, dolgunlaştırılmak istenen bölgeye enjekte ile transfer edilir.
Enjekte edilen bölgede, yumuşak ve doğal bir doku hissi oluşturur. Bacaklardaki asimetrik sorunları gidermek, şekillendirmek ve hacim kazandırmak için tercih edilir. Aquafilling bacak dolgusu işlemlerinde ince uçlu iğneler kullanılır. İnce iğneler ile dolgu maddesi, cilt altına enjekte edilir ve istenilen oranda dolgunlaştırma sağlanır.
İşlem sırasında hastanın acı hissetmemesi için lokal anestezi uygulanır. Dolgu işlemleri ortalama 30 ila 60 dakika arasında tamamlanır. Bu yöntem ile yapılan dolguların etkisi yaklaşık 3 – 5 yıl kendisini gösterebilecektir. Su bazlı olduğu için cilt altında dağılım gösterecek, ancak bu yönetemin vücut tarafından kabül edilmeme ve enfeksiyon riski olduğu unutulmamalıdır.
Bacak Dolgusu Nasıl Olur?
Bacaklardaki hacim eksikliklerinin giderilmesinin en iyi yolu, bacak dolgusu işlemlerinin yapılmasıdır. Çeşitli dolgu maddelerinin enjekte edilmesi ya da cerrahi işlemlerle istenilen bölgeye yerleştirilmesi ile yapılır.
Bacak görünümünden şikayet eden kadınlar, önce estetik uzmanı ile görüşür ve ilk muayene işlemi uygulanır. Bu hastanın beklentilerinin ve bacaklardaki görüntü bozukluklarının belirlenmesini sağlar. Dolgu işlemleri için hastanın anatomik yapısı incelenir ve ona göre yapılacak bacak dolgusu miktarı ve kullanılacak dolgu malzemesi belirlenir.
Malzeme seçimi, genel sağlık durumuna, dolgu yapılacak alan boyutuna, kalıcılık etkisine göre yapılır. Cerrahi işlemleri için genel anestezi uygulanabilirken, enjekte işlemlerinde lokal anestezi uygulanır. Kullanılacak yönteme göre işlem süresi değişecektir. Bacakların dolgunlaştırılması için yapılacak olan estetik düzeltmeler, kişiye özel planlamalar ile yapılır.
Bacak Dolgusu İyileşme Süreci ve Sonrası Bakım
Bacak estetiklerinin yapılmasından sonraki iyileşme sürecinde hastanın dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Kullanılacak olan bacak dolgusu maddelerinin kalıcılık oranı %35 olarak gösterilir. Vücudun diğer bölgelerine yapılan estetik türlerine göre iyileşme süreci daha hızlıdır.
Dolgunlaştırma işlemi sonrasında iyi sonuçlar alabilmek ve oluşabilecek komplikasyonları önlemek için sonrası bakım aşamaları önemlidir. Dolgu işlemi sonrasında, hafif şişlik ve morarmalar görülebilecektir. Bunlar, ilk hafta sonrası azalacak ve iyileşme etkileri görülecektir. İyileşme sürecinin hızlandırılabilmesi için bacak dolgusu işlemi sonrasında dinlenmek, bacakları fazla zorlamamak gerekiyor.
Hafif yürüyüşler ve yorucu olmayan egzersizler yapılabilir. Dolgu işlemi sonrasında, doktor bacaklara masaj yapmayı önermiş ise yumuşak ve hafif masajlar yapılmalıdır. Sert masaj hareketlerinden kaçınılmalıdır. İşlem sonrası bakım için bol su tüketmek iyileşme sürecini hızlandıracaktır. İlk haftalarda duş alırken ılık su kullanılmalı ve duş süresi kısa tutulmalıdır.
Bacak Dolgusu Sonrası Süreç
Tıbbi işlemler sonrasındaki süreci doğru takip eden ve önerilere uyanlar, iyileşme sürecini hızlandırabilecektir. Hastaya uygulanan bacak dolgusu işlemlerinde kullanılan dolgu maddeleri, kişinin vücut yapısına göre değişik komplikasyonların oluşmasına neden olabilecektir.
Bacaklara uygulanan estetik yöntemlerin iyileşme sürecinin hızlı olması, rahatsızlıkların en alt seviyede görülmesini sağlayabiliyor. Dolgu işleminden sonraki ilke birkaç saat hastanın dinlenmesi gerekiyor. Dinlenme süresi, dolgu malzemelerinin yerleşmesini sağlayacaktır.
Hastaya göre değişik yöntem ve maddeler kullanılarak yapılan bacak dolgusu işlemlerinde, ilk başlarda, enjeksiyon yapılan bölgelerin çevresinde morluk, kızarıklık ve şişlik görülebilir. Bunlar, 2 -3 gün içerisinde geçecektir. Dolgunun tam oturması ve hastanın kendini iyileşmiş hissedebilmesi için 3 – 4 haftalık bakım sürecini iyi geçirmesi gerekiyor.
Bacak Dolgusu Sonrası Erime Ve Kalıcılık
Estetik uygulamalarında kalıcılık etki ve süresi farklı olabiliyor. İnce bacaklara hacim kazandırmak için yapılan bacak dolgusu operasyonlarında kullanılan dolgu malzemesinin türü, erime ve kalıcılık için farklı sonuçlar oluşturacaktır. Bazı dolgu maddeleri, vücut tarafından emilebiliyor ve kalıcı sonuçların oluşmasını sağlayabiliyor.
Dolgunun erimesi, çoğu hastada görülen bir durumdur. Erime işlemi, kullanılan dolgu maddesinin vücut tarafından emilmesi olarak tanımlanır. Erime olayı, kişinin yaşam tarzına ve metabolizmasına bağlı olarak değişiklik gösterir.
Kullanılan dolgu malzemesinin türüne göre bacak dolgusu işlemi sonrasında oluşacak olan erime olayının süreleri farklı olacaktır. Dolgunun kalıcılığı, kişisel faktörlerin yanında kullanılan madde türüne göre değişiyor. Hyalüronik asit dolgu maddeleri, vücut tarafından emilebilen ve kalıcılık süresi orta olan dolgulardır. Silikon protezler, ömür boyu kalıcı olabiliyor.
Alt Ve Üst Bacak Dolgusu: Farklı Bölgelere Uygulama
Alt ve üst bacak dolgusu bacaklardaki görünümü iyileştirmek, hacim kazandırmak ve simetri sağlamak için uygulanır. Şekil bozukluğunun giderilmesi için hem alt hem de üst bacak bölgelerinde farklı alanlara dolgu maddeleri yerleştirilir. Alt bacak dolgularında işlemler baldır bölgesine uygulanıyor.
Baldırlardaki hacim eksikliğinin nedenleri, kas gelişiminin olmaması, travma, kilo kaybı ya da genetik faktörlerdir. Alt bacak dolgularında daha çok hastanın kendi yağını ya da hyalüronik asit dolgu maddelerinin enjekte edilmesi ile yapılır.
Genelde, bacaklarında asimetri olan, baldır bölgesi hacim düşüklüğü yaşayanlara uygulanır. Üst bacak dolgusu ise uyluk bölgesine yapılan dolgu işlemlerini gösterir. Kilo kaybı ya da cilt altı yağ dokusunun azalması ile hacim kayıpları görülür. Dolgunlaştırma işlemleri uygulanarak, hem alt hem de üst bacakların simetrik görüntüleri oluşturulur ve hastanın estetik kaygıları giderilir.
Bacak Dolgusu Sonrası Çöküklükler Ve Şekil Düzeltme
Kadınlar, bacak dolgusu yöntemleri ile kendilerini daha iyi gösterebilecek bacaklara sahip olabiliyor. Dolgu işlemleri sonrasında, hacim kaybı ve çöküklerin oluşması, nadir görülebilen ve istenmeyen durumlardır. Dolgu sonrası çökükler, daha çok yanlış dolgu malzemesinin kullanılmasından kaynaklanır.
Dolgu sonrası bacaklarda oluşan çöküklük nedenleri şunlardır;
- Yanlış uygulamalar,
- Dolgu maddesinin vücut tarafından emilmesi,
- Dolgu maddesinin sertleşmesi,
Dolgu işlemi sırasında ve sonrasında, kullanılan maddenin bacaklara eşit olarak dağılmaması, çöküklük ve hacim eksikliği hissinin oluşmasına neden olabilecektir. Yeterli miktarda bacak dolgusu maddesinin kullanılması, zamanla çöküklüklere neden olacaktır.
Bu durumlarda şekil düzeltme işlemleri tekrar uygulanır ve aynı bölgelere tekrardan dolgular yapılabilir. Yağ ve sıvı enjeksiyonu ile yapılan dolguların, vücut tarafından zamanla emilmesi, çöküklere neden olabiliyor. Tüm işlemler bu tür sorunlar göz önünde bulundurularak yapılıyor ve mümkün olduğu kadar kalıcılık etkisinin uzun süre olmasına dikkat ediliyor.
Bacak Dolgusunun Zararları Ve Riskler
Estetik amaçlı yapılan bacak dolgusu işlemlerinde çeşitli prosedürler uygulanır. Her tıbbi işlemde, çeşitli riskler ve zararlı yönler ortaya çıkabilir. Önemli olan risk ve zararları en aza indirebilmektir. Hastaya uygulanacak olan
Bacak dolgusu işlemlerinin zararları ve riskleri şunlardır;
- Şişlik ve morarma gibi komplikasyonlar,
- Enfeksiyon riski,
- Ağrı hissinin oluşması,
- Alerjik reaksiyonlar,
- Dolguların zamanla erimesi,
- Asimetrinin oluşması,
- Doğal olmayan görünüm,
- Tatmin edici sonuçlar elde edememeye bağlı psikolojik etkiler,
Estetik amaçlı çözüm olarak gösterilen bacak dolgunlaştırma işlemlerinde riskler ve zararlar azaltılabiliyor. Alanında uzman plastik cerrahı ya da estetik uzmanı tarafından yapılan işlemlerde, hasta zarar ve riskler ile karşılaşmayacaktır. İşlem öncesi ve sonrası önerilen bakım talimatlarına dikkat edenler, iyileşme ve sonrası süreçlerde, sorun yaşamayacak, kalıcı dolgu etkisi ile hedeflediği estetik görüntüye kavuşacaktır.
Bacakta Çarpıklık Ve Şişe Bacak Tedavisi
Bacaklardaki çarpıklıklar doğal olarak ortaya çıkabiliyor. Estetik rahatsızlık olarak tanımlanan bu sorunlar için uygun tedavi yöntemleri uygulanabiliyor. Bacakta çarpıklık için bacak dolgusu yöntemleri ile tedavi işlemleri uygulanabiliyor.
Dolgu maddesi ile bacaklar yeniden şekillendirilebiliyor. Kullanılan dolgu maddeleri, bacakta eşit olarak dağıtılmadığı zaman çarpıklık sorununa neden olabiliyor. Tedavi için ek dolgu yapılabiliyor ya da düzeltici masaj yöntemleri uygulanıyor. Bacakta çarpıklık ve şişe bacak tedavisi süreçlerinin uzman doktor tarafından takip edilmesi önemlidir.
Tedavilerin uygulanabilmesi için sorunun nedenini belirlemek gerekiyor. Şişe bacak sorunu, bacak dolgusu işleminde kullanılan maddelerin yan etkileri ya da yaralanma gibi nedenlere bağlıdır. Tedavi için dolgu işlemleri, ilaç tedavisi, fiziksel terapi gibi yöntemler kullanılıyor. Estetik kaygı oluşturan sorunlar için dolgu işlemleri her zaman en iyi sonucu verir.
Bacak Estetiği: Çarpık Bacak
Bacak estetiklerinde, çarpık bacaklar düzeltilmesi ve daha simetri görüntünün oluşturulması sağlanır. Bacaklarda oluşan çarpıklık, kişilerde estetik kaygılar oluşturabiliyor. Bu kaygıların giderilebilmesi için uygulanan tedavi yöntemlerinden birisi de bacak dolgusu işlemleridir. Bacakların normal yapısından farklı bir açıya doğru eğilmesi, çarpıklık olarak tanımlanır.
Bunun birçok nedeni vardır. Tedavi için medikal ve estetik yöntemler kullanılabiliyor. Şekil düzeltme ve hacim artırma için bacak dolgusu yöntemleri kullanılabiliyor. Hacim artırmak için çeşitli dolgu maddeleri, simetri oluşturacak şekilde bacağın şekil bozukluğu olan bölümlerine yerleştirilir. Bu işlemler, ameliyatlı ya da ameliyatsız olarak yapılır.
Dolgu işlemi ile şekillendirme yapılırken, bazı hastalar için yağ birikimini azaltma ve bacak hatlarının düzeltilmesini sağlayan liposuction işlemleri yapılabiliyor. Bacakların daha düzgün görüntüye sahip olabilmesi için kas gevşetme ya da botoks enjeksiyonları kullanılabiliyor.
Yağ Transferi
Hastanın kendi vücudundan alınan yağların, bacak dolgusu maddesi olarak kullanılması, en doğal ve sağlıklı yöntemlerden birisidir. Yağ birikintisi olan bölgelerden enjeksiyon yöntemi ile alınan yağlar, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra bacakların dolgu yapılması gereken bölgelerine enjekte edilir.
Yağ transferi işlemi, alanında uzman doktorlar tarafından yapılır ve işlemler sırasında lokal anestezi uygulanır. Bu işlem sırasında hastanın acı duymamasını ve işlemlerin daha kontrollü olarak yapılmasını sağlar. Kişinin kendi yağ dokusunun kullanılması, bacak dolgusu işlemlerinin doğal yöntemlerle yapılmasını sağlayacaktır.
Doku yapıları aynı olduğu için alerjik reaksiyon oluşmayacak, kalıcı sonuçlar daha kolay elde edilebilecektir. Ancak yağ dokusu olduğu için yağın bir bölümünün vücut tarafından emilebileceği düşünülebiliyor. Bu durum yaşandığında, yağ transferi işlemleri tekrarlanacaktır.
Dolgular
Estetik operasyonlarında kullanılan dolgular, hastanın genel sağlık durumu analizlerine göre belirleniyor. Bacaklardaki estetik sorunların giderilmesi için yapılacak olan bacak dolgusu işlemlerinde, farklı dolgu maddeleri kullanılabiliyor.
En yaygın kullanılan dolgular arasında, hyalüronik asit dolgular, yağ transferi, silikon protezler, PCL, kalsiyum hidroksilapatit gibi dolgu maddeleri yer alıyor. Özel dolgu maddeleri, çeşitli minerallerden hazırlanıyor ve vücut dokusuna uyumlu hale getirilerek bacak dolgusu maddesi olarak kullanılıyor. Kullanılan dolgular, kalıcı ya da geçici dolgu olarak belirleniyor.
Yağ enjeksiyonu ve silikon protezler kalıcı dolgular olarak kullanılırken, su ve asit bazlı dolgular geçici süreli dolgular olarak seçilebiliyor. Geçici dolgular kullanıldığında, belirli bir sürü sonunda işlemlerin tekrarlanması gerekebiliyor.
Bacak İmplantı ve Uyluk Germe
Bacak implantı, bacakların şeklini düzeltmek, hacmini artırmak için özel olarak üretilen, silikon ya da farklı malzemelerden yapılmış, cerrahi işlemlerle yerleştirilebilen implant türleridir. Kullanım amacı, bacak dolgusu estetik işlemleri ile bacaklardaki hacim eksikliğinin giderilmesini sağlamaktır.
Bacak implantları, uyluk bölgesine ve alt bacak bölgelerine uygulanabiliyor. Uyluk germe, cerrahi bir işlemdir ve bacakların üst bölümünde oluşan fazla yağ dokularının, deri sarkmalarının alınmasıdır. Uyluk bölgesindeki gevşeme ve sarkmalar, şekil bozukluğuna neden olacaktır.
Cerrahi yöntemlerle yapılan bacak dolgusu işlemleri sırasında, bacak implantı yerleştirme ya da uyluk germe işlemleri birlikte yapılabiliyor. İşlem sonunda hastanın estetik beklentisi karşılanmaya ve daha düzgün görünen bacaklara sahip olması hedeflenir. Bu uygulamalar, bacakların estetik görümünün istenilen oranda iyileştirilmesini sağlayacaktır.
Bacak Dolgusu Yaptıranlar
Estetik çözümler için bacak dolgusu yaptıranlar, sonuçtan memnun olduklarını belirtiyor. Sunulan hizmetler sayesinde, kadınların bacak görüntü sorunlarına hemen çözüm bulunuyor. Başarılı çalışmaların yapıldığını gösteren yorumlar, bacak dolgusu yaptıranlar tarafından paylaşılıyor.
Ayşe G (33 yaş) ; “bacaklarımda hacim eksikliği vardı ve bacaklarımın görüntüsü beni rahatsız ediyordu. Dolgu işlemlerinden sonra daha güzel görünen bacaklara sahip oldum ve kendimi daha iyi hissediyorum. İşlem sonrası iyileşme hızlı gerçekleşti ve şimdi doğal görünümlü bacaklara sahibim.”
Hülya A (37 yaş) ; “Dolgu işlemi sonrası oluşan görüntü, beklediğimden daha iyi oldu. Kullanılan dolgu maddeleri, bacaklarımın doğal görünmesini sağladı. Bu sayede, yaz aylarında, etek ve şortlarımı rahatlıkla giyebiliyorum. Sunulan hizmetten ve yapılan işlemden çok memnunum.”
Zeynep K (35 yaş); “Bacak dolgunlaştırma işlemleri için verdiğim karardan çok memnunum. Yeni bacak görüntüleri ile kendimi daha mutlu hissediyorum. Doktorumun önerilerine dikkat ettiğim için iyileşme süreci hızlı tamamlandı ve kalıcı etkisi ile estetik sorunlarım ortadan kalktı.”
Filiz S (37 yaş); “İnce bacak yapısı zamanla sorun olmaya başlayabiliyor. Estetik görüntü oluşmadığı için kısa etek giyemiyordum. Bacaklarıma uygulanan dolgunlaştırma işlemleri ile vücudum ile dengeli bacak görüntüsüne sahip oldum ve ortaya çıkan görüntü beklentilerimi karşıladı.”
Ahmet B (43 yaş); “Spor yaparken bacaklarımdaki şekil bozukluğu çoğu zaman şort giymememe neden oluyordu. Dolgu işlemleri ile daha estetik ve dolgun bacaklara sahip oldum ve kendimi daha özgüvenli hissediyorum. Doktorun talimatları sayesinde, iyileşme hızlı gerçekleşti ve kendimi mutlu hissediyorum.”
Yapılan yorumlar, işlemlerin başarılı bir şekilde uygulandığını ve işlem sonrası herkesin kendisini daha mutlu hissettiğini gösteriyor.
Bacak Estetiği Fiyatları 2024
Estetik uygulamalar için fiyat bilgileri, işlem türüne, kullanılacak malzemeye, doktorun uzmanlık seviyesine göre değişiyor. Çeşitli dolgu malzemeleri kullanılarak yapılacak olan bacak dolgusu işlemleri için fiyat teklifleri, hasta muayene edildikten ve hastanın estetik beklentileri belirlendikten sonra veriliyor.
Muayene işlemi yapılmadan, kullanılacak dolgu malzeme türü ve miktarını belirlemek mümkün değildir. Bu fiyatlarında muayene sonrasında belirlenebileceğini gösteriyor.2024 fiyatları için randevu alınmalı ve bacak dolgusu muayenesinin yapılması gerekiyor.
Bazı dolgu işlemleri ameliyat ile yapıldığı için ameliyat maliyetleri, kapsamlı muayene işlemi ile belirlenecektir. Randevu alarak, muayene olabilir ve beklentilerinizi doktorunuza anlatarak, bacak estetik işlemlerinin maliyetleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
S.S.S
Bacak Dolgusu Kalıcı Mı?
Kalıcılık kullanılan dolgu maddesine göre değişebiliyor. Estetik görüntü sağlayan bacak dolgusu kalıcılığı, madde türüne bağlı olarak 6 ay ile 2 yıl arasında sürebiliyor. Silikon protezler kullanılarak yapılan dolgunlaştırma işlemleri, ömür boyu kalıcı olabiliyor.
Yağ enjeksiyonu ile yapılan bacak dolgusu işlemlerinde, transfer edilen yağın %30 – 50 oranı vücut tarafından emilebiliyor. Bu durumlarda tekrardan yağ enjeksiyonu yapılarak kalıcılık etkisi artırılabiliyor. Aquafilling dolgu maddesi, su bazlı olduğu için uzun süre kalıcılık etkisi oluşturuyor ve 3 – 5 yıl etkisi hissedilebiliyor.
Zayıf Bacaklar Nasıl Kalınlaşır?
Zayıf bacakları kalınlaştırmak için çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabiliyor. Kas güçlendirme egzersizleri, dengele beslenme, tropikal ürünlerle masaj ya da bacak dolgusu yöntemleri kullanılabiliyor. Medikal ve estetik müdahaleler olarak gösterilen dolgunlaştırma işlemlerinde, bacakların yapılarına göre çeşitli maddeler kullanılıyor.
Kalınlaştırma çalışmaları ile bacaklar, olduğundan daha kalın ve daha düzgün görünüme sahip olabiliyor. Bacakların kalınlaştırılması için bacak dolgusu işlemlerinde hastanın kendi vücudundan alınan fazla yağlar enjekte edilerek kullanılabiliyor. Dolgu işlemleri, kullanılacak yöntem ve dolgu maddesine göre ameliyatsız olarak da yapılabiliyor.
Çarpık Bacaklar Ameliyatsız Nasıl Düzelir?
Çarpık bacakları, ameliyatsız bacak dolgusu yöntemlerini kullanarak düzeltmek mümkündür. Çeşitli fiziksel tedaviler uygulanabilirken, hastanın genel sağlık durumuna göre dolgu malzemeleri kullanılarak, ameliyata gerek kalmadan istenilen düzgün görüntü elde edilebiliyor.
Estetik ve kozmetik tedavi yöntemleri arasında yer alan bacak dolgusu seçenekleri, yağ, protez ya da farklı maddeler kullanılabiliyor. Estetik dolgu işlemleri, bacaklardaki hacmi artıracak ve çarpıklığın giderilmesini sağlayacaktır. Dolgu işlemi sonrası bakımlara dikkat edenler, çarpık bacak görüntüsünden kurtulacaktır.
Barbie Bacak İşlemi Nasıl Yapılır?
Barbie bacak, ince ve düzgün bacak modeli için söylenir. Medikal ve estetik işlemlerle, bacakların daha ince görülmesi sağlanabiliyor. Kadınlar, bacak dolgusu yöntemleri ile kalın bacaklarını, daha ince forma sokabiliyor. Barbie bacak görünümüne ulaşmak için yağ alma, bacak germe, kriolipoliz gibi uygulamalar kullanılır.
Fiziksel ve psikolojik olarak kendisini daha iyi hissetmek isteyenler, bacak dolgusu işlemlerinin tersine, yağ aldırma gibi işlemler yaparak, kalın bacaklarını inceltebilecektir. Barbie bacak işlemleri, estetik hedeflere göre estetik cerrahları tarafından yapılır.
Bacaklara Estetik Yapılır Mı?
Bacaklara estetik işlemleri yapılır. Bacak estetiği ile görünüm ve şekil iyileştirme işlemleri medikal ve cerrahi yöntemler kullanılarak yapılır. Bacaklara yapılacak estetiklerde, bacak dolgusu prosedürleri uygulanır.
Estetik yöntemleri arasında, yağ alma, yağ enjekte etme, silikon protez, bacak germe, dolgu maddeleri kullanma gibi işlemler yer alıyor. Dolgular ve enjeksiyonlar, bacak dolgusu ile ince bacakların kalınlaştırılmasını, çarpık bacakların düzeltilmesini sağlar. Bacak estetikleri, hastanın estetik beklentilerine ve bacak yapısındaki görüntü bozukluklarına göre yapılır.
Bacak Çalışmak Kalınlaştırır Mı?
Bacak kaslarının gelişmesini sağlayan egzersizlerin yapılması, bacakların kalınlaşmasına neden olabilir. Yapılacak olan bacak çalışmalarının türü ve yoğunluğuna bağlı olarak bacaklarda kalınlaşma oranı farklı görülebiliyor. İnce bacaklara sahip olanlar, dolgun bacak görüntüsüne sahip olmak istediklerinde, bacak dolgusu ya da kasları güçlendirme seçeneklerini kullanabiliyor.
Bacaklarla ağırlık çalışmaları, bacak kasları kütlelerinin artmasını sağlayacaktır. Kas kütlesi arttığında bacaklar kalınlaşacaktır. Estetik bacaklara sahip olabilmek için çeşitli dolgu maddeleri ile bacak dolgusu prosedürleri kullanılıyor ve egzersiz çalışmaları, bacak kalınlığının kalıcı olmasını sağlayabiliyor.
Bacak Şekli Değişir Mi?
İnsanların bacak şekilleri, doğuştan ya da sonradan oluşan çeşitli etkiler ile değişebiliyor. Bacak şeklinde değişiklik yapmak isteyenler için bacak dolgusu yöntemleri öneriliyor. Estetik işlem olarak sunulan bu yöntem, bacak görüntüsünde sorun yaşayan ve bunu kendisine sorun olarak gören kişilere öneriliyor.
Yağ transferi, silikon implant ve çeşitli dolgu maddeleri ile yapılabilen bacak dolgusu prosedürleri, türüne göre ameliyatlı ya da ameliyatsız olarak sunuluyor. Estetik işlemler, yaşam tarzı, kilo değişimleri, egzersizler, bacak şeklinin değişmesine neden olur.
Bacakların Çarpık Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?
Bacak sorunlarını anlayabilmek için çeşitli gözlemlerin ve değerlendirmelerin yapılması gerekiyor. Çarpıklık tespiti için ayakta durma testi, yan profil bakışı ile görsel değerlendirme, klinik muayene, radyolojik inceleme gibi değerlendirmeler yapılır.
Çarpıklık tespiti yapıldığında, bacak dolgusu yöntemleri, görüntü düzeltme tedavisi olarak uygulanabiliyor. Çarpıklık durumları, bacaklarda ağrı ve rahatsızlıklara neden olabilecektir. Bunun yanında estetik kaygıda oluşturur. Medikal işlemlerle yapılan bacak dolgusu çarpıklık görüntüsünün ortadan kalkmasını ve kişinin estetik sorun yaşamamasını sağlar.
Bacaklarda Şekil Bozukluğu Neden Olur?
Bacaklarda meydana gelen şekil bozukluğunun çeşitli nedenleri vardır. Genetik nedenler haricinde, yaşamsal ve çevresel etkenlerde yer alabiliyor. Meydana gelen şekil bozukluklarının giderilmesi için profesyonel yöntemlerle bacak dolgusu işlemleri yapılıyor.
Dolgu işlemleri ile bacaklara istenilen estetik görüntü verilebiliyor. Bacaklarda şekil bozukluğuna neden olan hususlar arasında, genetik faktörler, kilo değişimleri, ortopedik sorunlar, kas ve duruş bozuklukları, yaralanma ve travmalar, hormonal sorunlar yer alıyor.
Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan şekil bozukluklarından rahatsız olanlar, görüntü iyileştirme için bacak dolgusu yaptırmaya karar verebiliyor. Yapılan dolgular, estetik amaçlı olarak yapılıyor.
Bacak Kalınlığı Neden Olur?
İnsanların fiziki yapıları daha çok genetik faktörlere göre belirlenir. Ancak zamanla bacak kalınlaşması yaşanabiliyor ve bunun nedenleri arasında, yaşam şartları, beslenme alışkanlıkları, hormonal dengesizlikler yer alıyor. Kalın bacak görüntüsü için bacak dolgusu yapılırken, kalın bacakların inceltilmesi için yağ aldırma işlemleri yapılır.
Bacaklarda oluşan yağ birikiminin alınması ile bacak kalınlığı istenilen seviyeye indirilebiliyor. Bunun için bacak dolgusu yapan uzmanlar, kişinin estetik beklentilerine göre inceltme işlemini de yapıyor. Bacak kalınlığı, yağ birikimi, kas kütlesinin artması, yaşlanma, hormonal ve genetik faktörlerden dolayı oluşur.
Bacak İmplantı Nedir?
Bacak şeklinin değiştirilmesi için kullanılan kozmetik cerrahi yöntemi olarak bacak implantı kullanılır. Bacakların düzgün görünmesini sağlamak için bacak dolgusu yöntemleri ile eklenen silikon protezlerdir. Bacak implantı, ince bacakların daha kalın görüntüye sahip olması için cerrahi yöntemlerle eklenen silikon protezlerdir.
İmplantlar için, silikon, salin, kohesif jel implant gibi türler kullanılır. Bacak implantlarının kullanım alanları, üst bacak ve alt bacak bölümleridir. Silikon implantlar, bacak dolgusu estetik işlemlerinde kalıcılık etkisinden dolayı en çok tercih edilen yöntemlerden birisidir.
Bacaklarım Zayıf Nasıl Kalınlaşır?
Bacaklarınızın kalınlaşabilmesi için ince olma nedenlerine göre farklı yöntemler uygulanabilir. Bacakları kalınlaştırmak için bacak dolgusu işlemlerini yaptırabilirsiniz. Güvenilir olarak yapılan bacak kalınlaştırma işlemlerinde, istediğiniz estetik bacak görüntüsüne sahip olabilirsiniz.
Zayıf bacakların kalınlaşabilmesi için bacak dolgusu, ağırlık antrenmanları, bacak kasları kütlesini artıran egzersizler, kardiyo egzersizleri, beslenme ve diyet programları kullanılabiliyor.
Bacakların kalınlaşması ve istenilen şekli alabilmesi için dolgu yöntemlerini ya da düzenli egzersiz programlarını kullanabilirsiniz. Dengeli beslenme, kas kütlesinin dengelenmesini ve artmasını sağlayacaktır. Bu zayıf kalan bacakların, olduğundan kalın görünmesini sağlayacak görüntüleri oluşturacaktır.
Çarpık Bacak Ameliyatı Riskli Mi?
Her ameliyatın riskli yönleri vardır. Çarpık bacaklar için yapılacak ameliyatlarda risk oranı düşüktür. Cerrahi işlem olarak yapılan bacak dolgusu ile bacaklardaki çarpıklık düzeltilecektir. Hastanın genel sağlık durumuna ve uygulanan yöntemlere göre ameliyat sonrasında çeşitli komplikasyonlar görülebilecektir.
Medikal estetik işlem olarak uygulanan bacak dolgusu ameliyatlarında, kullanılan dolgu malzemesine göre ne tür komplikasyonların görülebileceği tahmin edilir. Doktor, risk analizlerini yaparak işlemlerini yapar ve hastanın en düşük risk ile iyileşme sürecinin gerçekleşmesini sağlar.
Bacak Dolgusu Olduktan Sonra Kendiliğinden Erir Mi?
Estetik amaçlı yapılan bacak dolgusu işlemleri sonrasında, dolgularda zamanla erimeler görülebilir. Erime oranı ve süresi, kullanılan dolgu malzemesine göre değişir. Dolgu malzemesi seçimleri, geçici dolgu ya da yarı kalıcı özelliklerine göre yapılır.
Yağ transferi ile yapılan bacak dolgusu işlemlerinde, yapılan dolgunun %30 – %50 arasında eridiği görülebilir. Vücudun, dolgu malzemesini emmesi, dolgunun kendiliğinden belirli oranda erimesine neden olur. Erime ile bacak yapısında şekil bozukluğu oluşursa, dolgu işlemleri tekrarlanır.
Bacak Dolgusu İle Bacak Kalınlaşır Mı?
Bacak kalınlaştırma işleminin en basit yöntemi, bacak dolgusu yaptırmaktır. Bacakların daha estetik ve dolgun görünmesi için yapılır. İnce bacak görüntüsünden rahatsız olanlar, dolgu yöntemleri ile bacaklarına hacim kazandırabiliyor. Bacakların ince olması, genetik faktörlere bağlı olabiliyor.
Bacaklarını kalınlaştırmak isteyenler için bacak dolgusu yöntemleri hakkında bilgi verilir ve bacak yapısına göre uygulanacak yöntemler, dolgu maddeleri türü seçilir. Yapılacak olan dolgu işlemleri, kısa süreli ya d a uzun süreli sonuçların elde edilmesini sağlar. İnce bacakların kalınlaştırılması, tamamen estetik kaygıların giderilmesi için yapılır.
Bacak İç Kısmına Dolgu Yapılır Mı?
Bacaklarda şekil düzeltme işlemi için yapılan bacak dolgusu bacakların iç kısımlarına da yapılır. Bacakların iç kısımlarında hacim eksikliği varsa bu sorunu gidermek için estetik yöntemlerinden dolgu işlemleri yapılır. Kilo kaybı ya da genetik yapılardan dolayı, bacakların iç kısımları ince kalabiliyor.
Hacim kazandırmak için bacak dolgusu maddeleri ve yöntemleri kullanılıyor. Bacak simetrisinin oluşturulabilmesi ve estetik görüntünün kazanılabilmesi için, yağ enjeksiyonu ya da diğer dolgu maddeleri kullanılabiliyor. Doğal görüntülerin elde edilebilmesi için bacakların iç kısmına yapılacak dolgu işlemlerinde kullanılacak yöntemler, doktor muayenesi sonuçlarına göre belirlenir.
Bacakta Çöküklükler Dolgu İle Giderilebilir Mi?
Bacaklarda oluşan çöküklüklerin oluşturacağı asimetrilerin giderilmesi için bacak dolgusu yapılır. Dolgu yöntemleri ile çeşitli etkenlere bağlı olarak oluşan bacak çöküklükleri, geçici ya da kalıcı olarak giderilir. Dolgu işlemleri için yağ enjeksiyonu, hiyaluronik asit, aquafilling, silikon protez gibi dolgu maddeleri kullanılır.
Bu işlemler, cerrahi müdahaleler ile ya da cerrahi müdahaleye gerek kalmadan farklı yöntemlerle yapılabilir. Bacaklardaki çöküklükler, dolgu ile kısa sürede giderilebiliyor ve doğal görünümlü bacaklara sahip olunabiliyor. Doğal ve dengele bir görünüm elde etmek için bacak dolgusu yöntemleri, uzman plastik cerrahi doktorları tarafından uygulanıyor.
Çarpık Bacak Düzeltmede Dolgu Kullanılır Mı?
Çarpık bacakların düzeltilebilmesi için çeşitli dolgu maddeleri kullanılarak yapılan bacak dolgusu prosedürleri uygulanıyor. Çarpık bacaklarda estetik görüntü bozukluğu oluşur. İstenilen estetik görüntünün oluşturulması ve kişinin kendisini daha iyi hissedebilmesi için bacak dolgusu yöntemleri, cerrahi işlemlerle uygulanır.
Dolgu maddeleri kullanılarak, bacaklardaki eğrilikler giderilir ve estetik sorunlar çözülür. En yaygın kullanılan dolgu yöntemleri, bacak çarpıklıklarının düzeltilmesi için tercih edilen en iyi yöntemlerdir.
Ameliyatsız dolgu yöntemlerinin iyileşme süresi çok kısadır ve kişi kısa sürede, simetrik görünümlü, doğal bacak yapısına sahip olacak, günlük yaşamına davam edebilecektir.
Bacak Dolgusunun Zararları Var Mı?
Bacakların şekil bozuklukları, geliştirilen bacak dolgusu uygulamaları ile tedavi edilebiliyor ve düzeltilebiliyor. Dolgu uygulamaları tıbbi bir işlemdir ve kullanılan malzemelerin vücuda uyum sağlama durumuna göre farklı riskler oluşabilecektir.
Estetik görüntü amacıyla yapılan bacak dolgusu işleminin vücuda zararları arasında, şişlik, kızarıklık, morluk, ağrı ve rahatsızlıklar, cilt yüzeyinde pürüz oluşması, enfeksiyon, alerjik reaksiyonlar ve damar tıkanıklığı gibi yan etkiler yer alabilecektir.
Bu yan etkiler her hastada görülmez ve tamamen dolgu maddesinin vücuda uyumu ile ilgilidir. Zarar olarak gösterilen bu yan etkiler genelde hafif ve geçici riskler olarak görülür.
instagram: ekremkeskin