Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
: 0 552 584 84 10 Caddebostan Mah. Dr. Abdülkadir Noyan Sok. No/16/26 Kat :3 KADIKÖY /İSTANBUL
Türkçe İngilizce Fransıca Almanca

Liposuction

liposuction

Liposuction Nedir?

Bölgesel incelme işlemleri için yağ hücrelerinin vücut bölgesinden cerrahi olarak çıkarılması işlemine liposuction denir. Bu işlem, vücudun belirli bölgelerindeki yağ birikimlerini azaltmak ve vücut hatlarını daha estetik hale getirmek amacıyla yapılır.

lipo

Genellikle estetik amaçlarla yapılan liposuction, bazı durumlarda sağlık nedenleriyle de tercih edilebilir. Bu yöntem kilo vermek için değil, vücuda istenilen şeklin verilmesi amacıyla yapılır. Kalıcı sonuçlar oluşturan liposuction ameliyatı sonrasında kilo almaya devam edilirse, yağ hücreleri, vücudun diğer bölgelerinde birikmeye başlayacaktır.

Sonuçların korunması için sağlıklı bir yaşam tarzı belirlenmeli ve sürdürülmelidir. Vücudun farklı bölgelerinde biriken yağların aldırılması, kilo verme yöntemi olarak görülmemelidir. Her zaman düzenli bir fiziksel aktivite ve kontrollü bir diyet ile fazla kilolardan kurtulabilirsiniz.

Liposakşın Nedir?

Latincede yağ anlamına gelen “lipo” kelime kökünden türeyen liposuction vücuttaki fazla yağların emilme yöntemi ile alınmasına verilen isimdir. İşlemler, cerrahi müdahale ile yapılır ve vakumlama yapılarak yağlar vücuttan çıkartılır.

vaser lipo

Genellikle estetik amaçlı yapılan liposuction bölgesel yağlanmayı azalmak için tercih edilen yöntemlerden birisidir. Yağ alma işlemleri için kişinin genel sağlık durumuna bakılır ve tıbbi geçmiş değerlendirilerek, hangi tür liposuction ameliyatı yapılacağına karar verilir.

Cerrahi müdahale yapılacağı zaman ince bir kanül kullanılır ve yağ hücrelerinin bulunduğu bölgeye sokularak vakumlama yöntemi ile yağların dışarı alınması sağlanır. Kllanılacak yöntemler, hastanın genel durumuna göre yapılacak değerlendirme sonuçlarına göre belirleniyor.

Liposuction Ameliyatı Nedir?

Yag aldırma yani liposuction ameliyatı, vücuttaki fazla yağ birikimlerinin cerrahi yöntemlerle çıkartılmasıdır. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemlerden birisi olan karın, kalça, uyluk, kol ve boyun gibi bölgelerde biriken yağların alınmasını sağlar.

Ameliyat işlemleri beş aşamalı işlem olarak uygulanır;

  • Danışma ve planlama,
  • Anestezi,
  • Kesi ve kanül yerleştirme,
  • Yağ alma,
  • Kapama ve iyileşme,

Hastanın genel sağlık değerlendirmesinden sonra ya da sınırlı uyuşturma ile yapılır. Cerrahi hekim, yağ alma işleminin yapılacağı bölgeye küçük kesi açar ve bu keşiden ince tüpleri yerleştirir.

Kanüller, yağ birikimi olan bölgedeki yağları parçalar ve emerek dışarı çıkartılmasını sağlar. Ameliyat sonrasındaki birkaç gün işlem yapılan bölgede morluk, şişlik ve hafif ağrılar oluşabilecektir. İyileşme süreci hızlı olacaktır.

Liposuction Nasıl Yapılır?

Diyet ve egzersizle verilemeyen inatçı yağ birikimlerini hedef alarak vücudun şekillendirilmesine liposakşın yardımcı olur. Ancak, bu işlem bir kilo verme yöntemi değildir ve en iyi sonuçlar, sağlıklı bir yaşam tarzıyla desteklendiğinde elde edilir.

karın yağı illustrasyon incelemesi

İlk önce yağ alma işleminin yapılacağı bölgeler belirlenir ve ameliyat planları yapılır. Ameliyat işlemleri, genel ya da lokal anestezi altında yapılır. Cerrah, yağ alma yapılacak bölgede küçük kesiler oluşturur ve oluşturulan kesilerden ince tüpleri yerleştirir. Vakumlama yöntemi ile bu tüplere yağ hücreleri alınır.

Vücudun şekillenmesi için bu çalışmalar çok dikkatli ve profesyonel bir şekilde yapılır. İşlem bittikten sonra oluşturulan kesiler kapatılır ve bölgeye bandaj uygulanır. İyileşme sürecinde yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verilir ve süreç takip edilir.

Hangi Durumlarda Liposuction’a İhtiyaç Duyulur?

Hızlı kilo alıp verme ya da yanlış beslenme alışkanlıkları gibi durumlar, vücuttaki yağ birikintilerinin kalıcı olmasına neden olabiliyor. Egzersiz ya da diyet yöntemleri ile fazla yağlardan kurtulamayanlar, liposuction yöntemine başvuruyor.

Hamilelik ve doğum sonrasında meydana gelen deri sarkmalarının giderilmesi için uygulanan bir yöntem değildir. Deri sarkmalarının giderilmesi için uygulanan bir yöntem olmadığı için hastaları ek yöntemlerle, deri germe gibi operasyonlar yaptırabiliyor.

Vücuda şekil verme, fazla yağların alınması için liposuction işlemlerine ihtiyaç duyulur. Fiziksel görüntünün bozulmasına neden olan bölgesel yağlanmalar ve genişlemeler için liposuction yöntemleri, hastanın genel sağlık durumuna ya da yağ alınacak bölgenin genişliğine göre farklı türleri kullanılarak uygulanıyor.

Obezite sorunu yaşayanlar için uygun bir çözüm olarak önerilmez. Bölgesel incelme işlemlerinde ihtiyaç duyulan yöntemdir. Cilt yapısı elastikiyeti iyi olan hastalar için en iyi yöntemdir. Cilt elastikiyeti kaybolmuş kişilerde, yağ aldırma işlemleri sonrasında deri sarkmaları görülebilir.

Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanır?

Kadın ve erkekler için uygulanabilen liposuction işlemleri, genelde şu bölgelere uygulanır:

  • Bel bölgesindeki yağların giderilmesi.
  • Göbek çevresi ve alt karın bölgesindeki yağların alınması.
  • Kalça, basen ve uyluk bölgesindeki yağların azaltılması.
  • Sırtın üst ve alt kısımlarındaki yağların alınması.
  • Diz çevresindeki yağların azaltılması.
  • Üst kolların iç ve dış kısmındaki fazla yağların uzaklaştırılması.
  • Çene altı ve boyun bölgesindeki yağların alınması.
  • Ayak bilekleri ve baldır bölgesindeki yağların azaltılması.
  • Erkeklerde jinekomasti tedavisinde ve kadınlarda meme küçültme işlemlerinde kullanılabilir.

Liposuction Kimler İçin Uygundur?

Belirli kriterleri karşılayan bireylere, bölgesel incelme operasyonları için liposuction cerrahi işlemleri uygundur.

liposuction kimlere uygulanır

Genel olarak uygulanacak kişilerde aranan özellikler şunlardır;

  • Genel sağlığı iyi durumda olan ve ciddi sağlık sorunları olmayan, kişiler için uygundur. Diyabet, kalp hastalığı veya bağışıklık sistemi problemleri gibi kronik rahatsızlıkları olan kişiler bu prosedüre uygun olmayabilir.
  • Genellikle vücut ağırlığı normal veya ideal ağırlığına yakın olan, ancak belirli bölgelerde inatçı yağ birikimleri olan kişiler için uygundur.
  • Cildin elastik ve sıkı olması gerekiyor.
  • Kilo verme yöntemi değil, vücut şekillendirme amacıyla yapılır. Kişilerin bu beklentide olması gerekiyor.
  • Sigara içmek, iyileşme sürecini olumsuz etkilediği için kişinin sigara kullanmayı bırakması gerekiyor.
  • Diyet ve egzersizle kaybedilemeyen inatçı yağlar için en iyi çözüm olarak uygulanır.
  • Cerrahi işlemlerle yapıldığı için kişinin kendisini psikolojik olarak hazır hissetmesi gerekiyor.

Kadınlarda Hangi Bölgelerden Yağ Alınmaktadır?

Bölgesel kalınlaşma ve estetik kaygıların oluşması ile tercih edilmeye başlanıyor. Kadınlarda yağ alma işlemi yapılan bölgelerin başında karın ve bel bölgeleri geliyor. Kadınlarda ise yağ birikiminin daha sık görüldüğü yerlerdir. Kalça ve basen bölgelerinde biriken yağlar, liposuction yöntemi ile alındığında, vücut hatları daha belirginleşebiliyor ve istenen estetiklik sağlanabiliyor. İç ve dış uyluk bölgelerinde biriken yağlar, bacakların daha kalın görülmesine neden oluyor.

Bunun için liposuction teknikleri ile yağ alma işlemleri yapıldığında, bacaklar daha ince ve şekilli görünecektir. Kadınlarda, yağ birikimi ile şekil bozukluğuna neden olan bölgelerden birisi de kollardır. Üst kolların iç ve dış bölümlerindeki fazla yağların alınması, kolların daha sıkı ve ince görünmesine sağlayacaktır.

Kadınlarda, çene ve boyun, sırt, dizler, göğüsler, baldır ve ayak bilekleri, yağ aldırma işlemlerinin yapıldığı ve yapılması istendiği bölgelerdir. Yağ aldırma işlemleri ile vücut hatları daha estetik ve belirgin görünecektir. Tüm işlemler, doktor değerlendirmesi ve kişinin beklentilerine göre yapılıyor.

Liposuctionda En İyi Teknik Hangisidir?

En iyi teknik, hastanın beklentilerine ve ihtiyaçlarına, cerrahın deneyimine ve tedavi edilecek bölgeye bağlı olarak belirlenecek olan tekniktir. Günümüzde gelişen teknolojilerle birlikte kullanılan birkaç teknik vardır;

  • Tumescent Liposuction,
  • Ultrasonik Destekli Liposuction (UAL,
  • Lazer Destekli Liposuction (LAL),
  • Güç Destekli Liposuction (PAL),
  • Vaser Liposuction,

Yağ aldırma işlemlerinde kullanılacak olan teknik türlerinin, avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Tumescent liposuction en güvenli ve en az ağrılı yöntem olarak görülürken, ultrasonik ve lazer destekli teknikler daha fazla cilt sıkılaştırma avantajı sunabiliyor.

En iyi teknik, hastanın bireysel ihtiyaçları ve hedeflerine, tedavi edilecek bölgeye ve cerrahın tecrübesine bağlı olarak kullanılabilecek tekniktir. Hangi yöntemin hasta için en uygun olduğuna cerrahın yapacağı değerlendirmelerle karar verilir.

Vaser Liposuction

Vaser (Vibration Amplification of Sound Energy at Resonance) liposuction, ultrasonik ses dalgaları ile yağ hücrelerinin parçalanarak dışarı alınmasını sağlayan yöntemdir. Bu yöntem, bölgesel yağ aldırma ve vücut şekillendirme işlemleri için kullanılır. Genelde vaser liposuction tekniği, sadece seçili bölgedeki yağ hücrelerini hedef alır ve çevresindeki kan damarlarının, bağ dokularının ve sinirlerin fazla zarar görmemesini sağlar.

Yağ alınan bölgedeki diğer dokulara fazla zarar vermediği için iyileşme süreci hızlı olur ve bölgede şişlik, morarma gibi durumlar daha az görülür. En etkili liposuction tekniği olarak kullanılır ve cilt altında kolajen üretiminin gerçekleşmesini sağlayarak, cildin sıkılaşmasını ve yağ alınan bölgede cilt sarkmalarının olmamasına yardımcı olur.

Lazer Liposuction

Lokal bölge yağ aldırma işlemlerinde kullanılan lazer liposuction yöntemi, lazer teknolojisi kullanılarak uygulanır. Lazer teknolojisi, alınmak istenen yağların eritilmesini ve cerrahi işlemlerle emilerek alınmasını sağlar. Lazer enerjisi, cildin sıkılaşmasını ve pürüzsüz olmasına sağlayan kolajen üretimini teşvik eder.

Yağları erittiği için kanama ve morarma durumunun daha az görülmesine neden oluyor. Kan damarlarını kapatma yeteneği sayesinde kanamaların olmamasını sağlar. İşlem sırasında ve sonrasında kişinin daha az ağrı hissetmesine ve daha az travma yaşamasına yardımcı olur.

Hasta yağ aldırma işlemleri sonrasında günlük aktivitelerine hızlı dönüş yapar. Lazer teknolojisi ile kalça, basen, karın, bel, sırt, uyluklar, çene, boyun, kollar, göğüsler, dizler gibi bölgelerde lokal yağ alma işleminin, güvenil ve hızlı yapılmasını sağlar.

J Plasma Liposuction

Geleneksel liposuction ile J Plasma teknolojisinin birleştirilmesi ile uygulanan yağ alma tekniğidir. J plazma tekniği, hastalara geleneksel liposuction tekniğine göre daha kapsamlı sonuçlar sunuyor. Çünkü fazla yağları alma işlemi ile birlikte cildi sıkılaştırıyor.

Yağ alma işleminden sonra, J Plasma teknolojisi devreye girer. J Plasma, helyum gazının radyo frekans enerjisi üzerinden geçirilmesiyle oluşturulan soğuk plazma enerjisidir. Tedavi bölgesine uygulandığında, kolajen üretimini uyararak dokuyu sıkılaştırır ve cilde bir sıkılaştırma etkisi sağlar. J Plasma tekniğinde de bazı riskler ve potansiyel yan etkiler içerir; bu yan etkiler arasında morarma, şişlik ve geçici rahatsızlık bulunabilir.

Cildin altına dikkatlice uygulanarak dokuyu ısıtır ve bunun sonucunda dokunun sıkılaşmasını sağlar. Bu, tedavi edilen bölgede cilt sıkılığının ve şeklinin iyileşmesini sağlar. İyileşme süresi hastadan hastaya değişmekle birlikte, diğer cerrahi işlemlere kıyasla oldukça hızlı iyileşme gösterir.

Power-Assisted Liposuction

Power-Assisted Liposuction (PAL), liposuction yöntemlerinin farklı bir türüdür ve yağ emme işlemini daha etkili ve çevre dokulara daha az etki eden bir tekniktir. Bu teknikte, bir vakum cihazıyla birlikte titreşimli veya döner bir kanül kullanılır.

İşlem sırasında, doktor bu kanülü cilde küçük kesiler yaparak yağ tabakasına sokar. Kanül, yağı gevşetmek ve emmek için titreşir veya döner. Bu, yağın daha kolay çıkarılmasını sağlar ve dokunun daha az zarar görmesine olanak tanır. Power-Assisted genellikle yerel anestezi altında yapılır ve aynı gün evde dinlenerek iyileşme süreci geçirilebilir.

Prosedür, belirli bölgelerdeki istenmeyen yağ birikimlerini hedeflemek için kullanılır, ancak genel kilo kaybı yöntemi olarak değil, vücut şekillendirme amacıyla kullanılır. Ancak, her cerrahi işlemde olduğu gibi, Power-Assisted tekniğide bazı riskler taşır ve uygun adaylar tarafından ve deneyimli bir cerrah tarafından yapılmalıdır.

Islak Teknik (Tümesan Teknik) Liposuction

Tümesan (ıslak) teknik, geleneksel yağ alma tekniklerinden biridir. Bu yöntemde, yağ emiliminin daha kolay yapılabilmesi için cilde sıvı enjekte edilir. Bu sıvı genellikle lidokain (lokal anestezik) ve epinefrin (kan damarlarını daraltıcı) içeriyor. İşlem sırasında, cerrah, özel bir kanül yardımıyla yağ tabakasına sıvıyı enjekte eder.

Bu sıvı, yağı gevşetmek ve emilimi kolaylaştırmak için kullanılır. Daha sonra, bir vakum cihazı yardımıyla, yağlar ve enjekte edilen sıvı emilir. Islak teknik, hastanın daha az kan kaybı yaşamasına ve daha az doku travması geçirmesine yardımcı olur.

İşlem sırasında sorun yaşanmaması için tekniğin doğru şekilde uygulanması önemlidir. Her cerrahi prosedürde olduğu gibi, bu teknik de uygun adaylara, alanında uzman ve deneyimli bir cerrah olan Ekrem Keskin tarafından yapılır. Liposuction işlemleri öncesinde, doktor değerlendirmeleri ve hasta sağlık takibi önemli işlem adımlarından birisidir.

Ultrasonic Liposuction

Yağ emme işlemlerinde kullanılan bir tekniktir. Bu tekniğin uygulanmasında, ultrasonik enerji kullanılarak yağ hücreleri parçalanır ve yağların emilimi kolaylaştırılır. Yağ alma işlemlerinde, cerrah özel bir ultrasonik cihazı kullanır ve yağ tabakasını hedefler.

Ultrasonic cihazı, yüksek frekansta titreşen ses dalgaları yayarak, hedeflenen bölgedeki yağ hücrelerini parçalar. Parçalanan yağ hücreleri daha sonra emilir ya da vakum yardımıyla dışarı çıkartılır. Ultrasonic liposuction, diğer yağ alma tekniklerine göre bazı avantajlara sahiptir.

Yağ hücrelerini parçalamak için ultrasonik enerji kullanılması, daha homojen bir sonuç elde edilmesini, hastanın sonuçları daha kısa sürede görmesini sağlar. Deri altı dokulara daha az zarar verir ve böylece iyileşme sürecinin daha hızlı olmasını sağlar. Ultrasonic yöntemin de bazı riskler taşıdığı bilinir. Uygun adaylara, deneyimli cerrah tarafından yapıldığı için riskler azaltılır, avantajların daha fazla olması sağlanır.

Liposuction Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her hastanın dikkat etmesi gereken hususlar şunlardır:

  • Doktor ile iletişim kurmak, beklentilerin, endişelerin açıkça ifade edilmesi gerekiyor. Doktor ile yapılan görüşmede, yapılacak işlemler hakkında detaylı bilgiler verilecek ve en uygun teknik belirlenerek, işlem aşamaları başlatılacaktır.
  • Sağlık durumunuzu değerlendirmeli ve liposuction işlemleri için herhangi bir sağlık sorununuzun olup olmadığının tespit edilmesini sağlamalısınız.
  • Doktorun tavsiyesine göre liposuction öncesinde, vitamin takviyesi ve kan sulandırıcı özelliği olan ilaçları kullanmayı bırakmalısınız. Bu tür ilaç ve takviyeler, kanama riskini artıracaktır.
  • Sigara içmek ve aşırı alkol tüketmek, iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir ve komplikasyon riskini artırabilir. Birkaç hafta önce sigara içmeyi ve alkol tüketmeyi bırakmanız önemlidir.

İşlem sonrası belirli bir süre dinlenmek, iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Bunun için çalışmaya kısa süre ara vermek iyi gelecektir.

Yağ aldırma işleminden önce sağlıklı bir beslenme düzeni benimsemek ve düzenli egzersiz yapmak, işlem sonrasında kilo alma riskini azaltırken, iyileşme sürecini destekleyecektir.

Genellikle fiziksel olarak iyileşme sağlarken, ruh sağlığınıza da dikkat etmelisiniz. İşlem sonrası fiziki görüntüde değişiklik olacağı için mental olarak kendinizi buna hazırlamalısınız.

Bu hususlara dikkat ederek kendinizi, yağ aldırma operasyonlarına ve sonrasında yaşanacak değişikliklere en iyi şekilde hazırlayabilirsiniz.

Liposuction Sonrası İyileşme Süreci

Kişinin genel sağlık durumuna ve işlem yapılacak bölgeye göre belirlenen liposuction sonrası iyileşme süreci, kişiye göre farklılık gösterebiliyor. Genel sağlık durumu, işlem yapılan bölgenin büyüklüğü ve kullanılan teknikler, iyileşme sürecine etki edebiliyor.

liposuction öncesi sonrası

İşlem Sonrası: Operasyondan sonraki ilk birkaç gün, hafif ağrı, şişlik ve morluk olması normaldir. İşlem sonrasında istirahat edilmeli ve doktorun önermiş olduğu ağrı kesiciler kullanılmalıdır. Ayrıca, varsa dikiş yerlerinin bakımı yapılmalı ve doktorun belirttiği şekilde yara bakımı uygulanmalıdır.

Birinci hafta: İlk birinci hafta boyunca, şişlik ve morluklar hızla azalmaya başlayacaktır. Bu süre içerisinde, ağır aktivitelerden kaçınılmalıdır. Enfeksiyon riskine karşı antibiyotikler alınabilir. Doktorun önerdiği giysiler giyilmelidir.

İlk bir ay: İlk ay boyunca, iyileşme süreci devam eder. Şişlikler ve morluklar azalır ve vücudun şekli belirginleşmeye başlar. İlk bir ay boyunca, ağır kaldırmaktan, uzun süre ayakta durmaktan ve yoğun egzersiz yapmaktan kaçınılmalıdır.

İlk üç ay: İlk üç ay boyunca, iyileşme sürece devam eder ve tamamen iyileşir. İşlem yapılan bölgelerde, liposuction sonuçları daha belirgin hale gelir. Bu süre içerisinde, dikiş izleri ve hafif şişlikler devam edebilir.

Altıncı ay ve sonrası: Altıncı aydan sonra, tamamen iyileşme görülür ve sonuçlar kendisini daha iyi gösterir. Bu süre içerisindeki gelişmelerde, kişiye göre farklılık gösterebilecektir.

İyileşme süreci boyunca, doktorunuzun önerilerine dikkat etmeli, liposuction sonuçları gözlemlenmelidir. İstenmeyen bir durum ile karşılaşıldığında hemen doktor ile iletişim kurulmalıdır.

Liposuction Öncesi Sonrası Yorumları 2024

Vücudun belirli bölgelerindeki fazla yağların alınması için kullanılan, liposuction sonrası yorumlar, kişiden kişiye ve kullanılan tekniklere göre değişebiliyor. Birçok kişi, liposuction sonrası vücutlarının daha iyi şekillendiğini istenmeyen yağ birikintilerinden kurtulduklarını belirtiyor.

liposuction-1

 

liposuction-2

liposuction-3

Kişinin kendine olan güveninin arttığı konusunda sık yorumlar yapılabiliyor. Operasyon sonrası ilk birkaç gün şişlik ve morluklar normaldir. Bu durum, iyileşme sürecinin doğal bir parçasıdır. Ancak, bazı kişiler bu geçici rahatsızlıkları göz önünde bulundurarak operasyonu tercih ederler.


İyileşme süreci ve işlemlerle ilgili yapılan yorumlar, kişiden kişiye değişiyor. Çoğu insan, istedikleri sonuçları elde ettikleri için liposuction operasyondan mutlu ayrılırlar. Operasyon yaptıran kişilerin yaşadıkları deneyimi farklıdır ve farklı komplikasyonlar yaşanabiliyor. Bu nedenle, yapılan yorumlarda farklıdır ve istenen sonuçlar alındığı için olumludur.

  • Aylin T.: “İlk hafta biraz ağrılı geçti ama sonuçlar beklediğimden çok daha iyiydi. Vücudumun şekli tamamen değişti ve kendime olan güvenim arttı. Doktorumun verdiği talimatlara harfiyen uydum ve sonuçlardan çok memnunum.”
  • Mehtap K.: “Operasyonun hemen ardından bazı şişlikler ve morluklar yaşadım ama bunlar birkaç hafta içinde geçti. Benim için bir dönüm noktası oldu; spor ve diyetle veremediğim yağlardan kurtuldum. Sonuç gerçekten etkileyici.”
  • Eylül A.: “Biraz endişeliydim ama doktorum beni çok iyi bilgilendirdi. İlk günlerde korse giymek zorunda kalmak rahatsız ediciydi ama kısa sürede alıştım. Şimdi vücudum daha fit ve şekilli görünüyor, çok mutluyum.”
  • Canan D.: “İşlem sonrası iyileşme süreci beklediğimden daha hızlı oldu. İlk günlerde biraz hareket kısıtlaması yaşadım ama yaklaşık bir hafta sonra normal hayatıma dönebildim. Sonuçlar tam da istediğim gibiydi; özellikle karın bölgemde ciddi bir fark oldu.”
  • Fatma Y.: “Yağ aldırma sonrası süreçte bazı zorluklar yaşadım, özellikle ilk birkaç gün ağrılıydı ve şişlikler vardı. Ancak, birkaç hafta içinde iyileştim ve aynadaki sonuçlar tüm bu sürece değdi. Vücudum daha şekilli ve kendime olan güvenim arttı.”

Lazer Lipoliz İle Liposuction Arasındaki Farklar Nelerdir?

Lazer lipoliz ve liposuction, vücuttaki istenmeyen yağ birikintilerini azaltmaya yönelik uygulanan iki farklı kozmetik yöntemdir.

İki yöntem arasındaki farklar şunlardır:

  • Birden fazla tekniği olan liposuction, cerrahi bir işlemdir ve yağ hücrelerinin emilerek atılmasını sağlar. Bir tüp (kanül) kullanılarak cilt altındaki yağ dokusuna ulaşılır ve vakumla yağ hücreleri çekilir. Lazer lipoliz ise minimal doku hasarı oluşturan işlemdir ve lazer enerjisi kullanarak yağ hücreleri eritilir.
  • lazer lipoliz lokal anestezi, liposuction genellikle genel anestezi altında yapılabilir. Lazer lipoliz sonrası iyileşme süreci daha kısa ve daha az ağrılı olabilir.
  • Yağ alma işlemlerinde, cilt altında yapılan kesiler nedeniyle dikiş izleri oluşabilir. Lazer lipoliz ise genellikle küçük deliklerle yapıldığı için daha az yara izleri bırakır.
  • Çeşitli teknikleri bulunan yağ aldırma cerrahi operasyon işlemleri, büyük yağ birikintilerinin olduğu bölgelerde, lazer lipoliz daha küçük çene altı, kol altı gibi bölgelerde etkilidir.

Her iki yöntem de yağ azaltma konusunda etkilidir ve sonuçlar ne kadar yağ alınabileceği yapılan işlemlere göre değişebilir.

Her iki yönteminde de avantajları ve dezavantajları görülebiliyor. İstek ve ihtiyaçlara göre değerlendirme yapan doktor hangi yöntemin uygulanabileceğine karar verecektir.

Vaser Liposuctionu Diğer Yöntemlerden Üstün Kılan Özellikler Nelerdir?

Vaser liposuction, geleneksel yöntemlerine kıyasla daha avantajlı yağ alma tekniğidir.

Diğer yöntemlere göre üstün yanları şunlardır;

  • Yüksek frekanslı ultrason dalgaları kullanarak yağ hücrelerini parçalar ve sıvılaştırır. Bu, çevre dokulara, sinirlere ve kan damarlarına daha az zarar verir, böylece iyileşme süresi kısadır ve morluklar ile şişlikler hızla azalır.
  • Ultrason enerjisi sayesinde yağ hücreleri daha etkili bir şekilde sıvı hale getirilir, bu da geleneksel yöntemlere göre daha az travma ve ağrı ile sonuçlanır. Hastalar genellikle daha kısa sürede iyileşir ve günlük aktivitelerine daha hızlı dönebilirler.
  • Vaser liposuction, özellikle vücut hatlarını ve konturları daha hassas bir şekilde şekillendirme olanağı sağlar. Bu yöntem, kas tanımını artırmak ve daha belirgin hatlar elde etmek isteyen kişiler için idealdir.
  • Ultrason enerjisi, kollajen üretimini uyararak cilt sıkılaşmasını destekler. Bu, cildin daha sıkı ve genç görünmesini sağlar, gevşeklik ve sarkma riskini azaltır.
  • Ultrason dalgaları, kan damarlarına zarar vermeden sadece yağ hücrelerini hedef alır. Bu, operasyon sırasında ve sonrasında daha az kanama ve travma ile sonuçlanır.
  • Vaser liposuction, yağ hücrelerini seçici bir şekilde hedefleyerek çevre dokulara minimum zarar verir. Bu, özellikle yüz, boyun ve kollar gibi daha hassas bölgelerde daha güvenli ve etkili bir yağ alma sağlar.
  • Hem büyük hem de küçük yağ birikimlerini hedefleyebilir ve vücudun birçok farklı bölgesinde etkili bir şekilde kullanılabilir.

Bu özellikler, Vaser yönteminin, geleneksel yöntemlere göre daha fazla tercih edilmesine ve daha iyi estetik sonuçlarıh elde edilmesini sağlayabiliyor.

Liposuction İle Alınan Yağlar Vücudun Hangi Bölgelerine Transfer Edilebilir?

Estetik cerrahide “yağ transferi” veya “yağ enjeksiyonu” olarak bilinen işlemlerde, liposuction yöntemleri ile alınan yağlar kullanılıyor. Yağ transferinin yaygın olarak uygulandığı bölgeler, yüz, meme büyütme, kalça ve popo, bacaklar ve vücut şekillendirme bölgeleri olarak belirleniyor. Yüz bölgesinde, yanaklar, dudaklar, göz altı bölümlerindeki estetik çalışmalar için yağ transferi yapılabiliyor.

Meme büyütme veya meme şekillendirme işlemleri için alınan yağlar, doğal bir dolgu maddesi olarak kullanılabilir. Popo bölgesine hacim kazandırma işlemlerinde de yağ transferi kullanılabiliyor. Ellerdeki yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için liposuction teknikleri ile alınan yağlar, dolgunluk sağlamak için ellere transfer edilebiliyor.

Yağ transferinin avantajları, vücuda yabancı bir madde enjekte edilmeyip kişinin kendi yağ dokusunun kullanılmasını, hücre uyumunun daha iyi oluşmasını sağlar. Bu, alerjik reaksiyon riskinin azaltılmasını, doğal bir görünüm elde edilmesini sağlar. Ancak, her yağ transferi işlemi belirli riskler taşır ve başarı oranı kullanılan liposuctin yöntem ve uygulanan işlem aşamalarına bağlıdır.

Liposuction Ameliyatı Sırasında Veya Sonrasında Ağrı Hissedilir Mi?

Yağ aldırma işlemi olan, liposuction ameliyatı sırasında ve sonrasında ağrı hissetmek doğal sonuçlardan birisidir. Hastanın her aşamada daha az ağrı hissetmesini sağlayacak yöntemler ve tedavi süreçleri uygulanır. Ameliyat sırasında ağrı hissedilmemesi için genel ya da lokal anesteziler uygulanır. Hastanın rahatlaması için sedasyon uygulanabiliyor.

Ameliyat sonrasında, kişinin genel sağlık durumuna, liposuction uygulanan bölge ve bölgenin genişliğine göre hissedilecek ağrının şiddeti farklı olabilecektir. Hissedilecek ağrılar, hafif ve orta şiddetli olacaktır. Her türlü ağrı hissine karşı doktor, ağrı kesici ilaç önerilerinde bulunur ve iyileşme süresi boyunca ağrı kesiciler kullanılabilecektir.

Liposuction İşlemi Ne Kadar Sürer?

Kişinin genel sağlık durumuna göre liposuction işleminin süresi, çeşitli nedenlerden dolayı değişiklik gösterir. Bu nedenler arasında işlem yapılacak bölgenin büyüklüğü, alınacak kullanılan teknik, yağ miktarı ve cerrahın deneyimi yer alıyor. Genel olarak, liposuction işlemleri, hastaya göre 1 ila 4 saat arasında değişebiliyor.

Çene ve kollar gibi küçük alanlarda yapılan işlemler genellikle 1 saatten daha az sürebiliyor. Karın, kalça veya uyluk gibi orta büyüklükteki bölgeler için işlemler 1-3 saat arasında değişebiliyor. Bacak, sırt ve karın gibi geniş alanlarda yapılan işlemlerin süreleri daha uzun olabiliyor. Bu durumlarda işlemler 2 – 4 saat olabiliyor.

Liposuction Yaptıranlar Yorumları 2024

Genel sağlık ya da vücut estetiği için liposuction yaptıran kişilerin yaptıkları yorumlara göre sonuçların farklı olduğu görülebilir. Genelde olumlu olan yorumlarda, iyileşme sürecinin ve işlem etkisinin kalıcılığı hakkında paylaşımlar yapılıyor. Doktorun önerilerine dikkat edenler, işlem sonrası beklentilerine göre hedeflerine ulaşabiliyor. Vücudun farklı bölgelerinde farklı boyutlarda yapılan liposuction yorumları, diğer kişilerin konu ve hizmetler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor.

 

  • Hande S.: “Uzun süredir düşündüğüm bir işlemdi ve sonunda cesaretimi topladım. İşlemden sonra ilk birkaç gün biraz rahatsızlık hissettim, ancak sonuçlar harika. Özellikle bel bölgemdeki değişiklik beni çok mutlu etti. Tekrar yapacak olsam, hiç düşünmeden yine yaptırırdım.”
  • Ali R.: “Kilo verdikten sonra karın bölgemde kalan inatçı yağları bir türlü eritememiştim. İlk haftalarda şişlik ve morluklarla uğraştım, ancak zamanla bunlar geçti ve sonuç gerçekten etkileyiciydi. Şimdi daha fit ve sağlıklı hissediyorum.”
  • Merve K.: “İyileşme süreci beklediğimden daha kolaydı. Doktorumun verdiği talimatlara uyarak iyileşme sürecini hızlandırdım. Vücudumun yeni şekli beni çok mutlu ediyor. Ancak, bu işlem sonrası sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek gerektiğini unutmamak önemli.”
  • Emre B.: “İlk başta endişelerim vardı, ama doktorumla görüştükten sonra kararımı verdim. İyileşme sürecinde biraz ağrı ve rahatsızlık yaşadım, fakat sonuç buna değerdi. Özellikle spor yaparken daha rahat hissetmeye başladım ve özgüvenim arttı.”
  • Selin T.: “İşlem sonrası birkaç hafta boyunca dikkatli olmam gerekti, özellikle korse kullanımı önemliydi. Ancak, tüm bu süreç sonunda elde ettiğim sonuçlar beni çok mutlu etti. Vücudum daha şekilli ve fit görünüyor. Eğer doğru bir doktor ve klinik seçerseniz, sonuçlar gerçekten harika olabiliyor.”

 

Liposuction Güvenilir Bir İşlem Midir?

Cerrahi bir işlem olan liposuction içinde çeşitli riskler vardır. Ancak uzman cerrahlar tarafından yapıldığında ve kişinin sağlık durumu uygun olduğunda güvenilir bir işlemdir. Anestezi ile yapılan liposuction işlemleri, hastanın ağrı hissetmemesini, işlem aşamalarının güvenli yürütülmesini sağlıyor.

Liposuction İle Kaç Kilo Verilir?

Vücuttaki yağ birikimlerinin cerrahi yöntemle çıkarılması liposuction işlemidir. Bu işlemler, kilo verme yöntemi olarak değil, vücut hatlarını şekillendirme amacıyla kullanılır. Kaç kilo verilebileceği, çıkarılan yağ miktarına, operasyon sonrası uygulanacak diyete, egzersiz çalışmalarına göre değişir.

Kişinin genel sağlık durumu alınacak yağ miktarının belirlenmesini sağlanır. Ortalama olarak 2 ila 5 kg arasında yağ alma işlemleri yapılabiliyor. İşlem sonrasında, alınan yağ miktarı kadar kilo verilmiş olunur.

Vücuttan çıkarılan yağ miktarı büyük bir kilo kaybı sağlamaz. Daha belirli bölgelerdeki yağ birikimlerini azaltmak ve vücut estetiğini düzeltmek amacıyla yapılır. Kilo vermek isteyen bireyler için sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz programı önerilir.

Liposuction İşleminin Sonuçlarını Ne Zaman Görebilirim?

Kullanılan tekniklere ve hastaya göre liposuction işleminin sonuçlarını görmek için birkaç hafta ile birkaç ay beklemek gerekir. Ameliyat sonrası iyileşme süreçlerinde farklı sonuçlar görülür.

Ameliyat sonrası ilk birkaç gün boyunca şişlik, morarma ve ağrı görülebilir. Şişliklerin büyük bir kısmı ilk birkaç hafta içinde azalır, ancak tamamen geçmesi birkaç ay sürebilir. Vücudun çeşitli bölgelerine yapılabilen liposuction sonuçlarının görülebilmesi için 3 ila 6 ay beklemek gerekebiliyor.

Bu süre zarfında vücudunuzdaki şişlikler tamamen inecek ve yeni vücut şekli belirginleşmeye başlayacaktır. Tam sonuçları görmek için sabırlı olmanız önemlidir, çünkü vücut iyileşme sürecinde farklı aşamalardan geçer.

Liposuction Fiyatları 2024

2024 yılında liposuction fiyatları işlem yapılacak bölgeye, uygulanacak tekniğe ve alınacak yağ miktarına göre değişiklik göstermektedir. Karın ve sırt bölgelerine yapılacak işlem fiyatları farklı olacaktır. Kullanılacak teknik türleri de fiyatların değişkenliğine neden oluyor.

Genel olarak liposuction fiyatları 2024 yılı 90.000 tl ile 160.000 tl olarak işlem yapacak cerrahin deneyimlerine göre değişir.

Sık Sorulan Sorular

Liposuction Ameliyatı Riskli Midir?

İnsanlar, vücut hatlarını düzeltmek için liposuction ameliyatı yaptırıyor. Bu ameliyat işlemleri, estetik görürüm için yapılan cerrahi işlemlerdir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi yağ aldırma operasyonlarında da bazı riskler görülebiliyor.

Genel riskler arasında, enfeksiyon, kanama, damar tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar yer alıyor. Kadınların daha çok tercih ettiği liposuction ameliyatları sonrası riskleri azaltmak için deneyimli cerrah seçimi, muayene ve danışma hizmeti alma, sağlık durumunun işlemler için uygun olması gibi önlemler alınabiliyor.

Liposuction İçin En Uygun Zaman Ne Vakittir?

Yağ aldırma işlemlerinde en uygun zaman, yaşam tarzı, iklim koşulları ve fiziksel duruma göre değişir. Genel sağlık durumunun iyi olması, liposuction için uygun zamandır. Doğru zamanı seçmek liposuction ameliyatı sonrasında iyileşme sürecinin kısa olmasını sağlayacaktır. Soğuk havalarda yaptırmak, morlukların ve şişliklerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Liposuction Ameliyatı Etkisi Kalıcı Mıdır?

Yağ hücrelerinin, bulunduğu bölgelerden çıkartılmasını sağlayan liposuction ameliyatlarının etkileri, tamamen kalıcı değildir. Kalıcı olması, kişinin ameliyat sonrasında beslenmesine ve fiziksel aktivitelerine dikkat etmesine bağlıdır.

Cerrahi işlemlerle alınan yağ hücreleri vücutta tekrar oluşmayacaktır. Ancak farklı bölgelerdeki yağ hücreleri, alınan bölgelere ya da farklı bölgelere yayılabilir. Uygun tekniklerle yapıldığında ve işlemlere uygun yaşam tarzına dikkat edildiğinde etkisi daha uzun süreli olacaktır.

Liposuction Ameliyatı Hakkında Yanlış Bilinenler Nelerdir?

Her konuda olduğu gibi liposuction ameliyatları hakkında da yanlış bilinen konular vardır.

  • Zayıflama yöntemi olarak bilinmesi,
  • Kalıcı zayıflama yöntemi olarak algılanması,
  • Tüm yağlardan kurtulmayı sağladığını düşünmek,
  • Ani zayıflama beklentilerinin oluşması,
  • Ameliyattan hemen sonra istenen sonuçların görülebileceğinin düşünülmesi,

Bu hususlar, yanlış bilinen konulardır ve işlem öncesinde cerrah ile iletişim kurarak, doğru bilgiler öğrenilir.

Liposuction Kilo Verme Amacıyla Yapılabilir Mi?

Vücuttan yağ hücrelerinin çıkartılması yani liposuction ameliyatları kilo vermek amacıyla yapılan bir işlem değildir. Hiçbir hasta için kilo verme yöntemi olarak değil, vücudun farklı bölgelerinde oluşan yağ fazlalıklarının alınması ve estetik görüntülerin oluşturulması için kullanılır.

Liposuction Sonrası Tekrar Kilo Alınır Mı?

Estetik görüntülerin oluşturulabilmesi için liposuction ameliyatı sonrasında tekrardan alınabiliyor. Vücutta kalan yağ hücreleri, kişinin genel sağlık durumuna göre kilo almaya devam etmesine neden olabiliyor. Yağ alınan bölgelerdeki, yağ miktarı artabilecek, kilo alma gerçekleşebilecektir. Genelde sağlıksız yaşam ve beslenme alışkanlıkları, düzensiz egzersizler kilo almaya yol açabiliyor.

Kilolu Kişilere Zayıflamak Amacıyla Liposuction Yapılır Mı?

Kilolu kişilere zayıflamak amacıyla liposuction yapılması genellikle önerilmiyor. Kilolu kişiler için uygun bir uygulama değildir. Kilo verme amacıyla yapılmamalıdır. Kilolu bireylerde yağ aldırma yapılması, anestezi riskini artırabilir ve ameliyat sonrası komplikasyonlara neden olabilir. Aşırı kilolu bireylerde, risklidir ve diğer kilo verme yöntemleri daha uygun olabilir.

Liposuction Sarkmalar İçin Yaptırılır Mı?

Genellikle liposuction vücut şekillendirme amacıyla yağ birikimlerini azaltmak için tercih edilir. Ancak, cilt sarkması gibi ciltle ilgili sorunları çözmek için tek başına yeterli olmayabilir. Yağ hücrelerinin çıkarılmasını sağlar, ancak cildin elastikiyetini artırmaz veya sarkan cildi sıkılaştırmaz.

Yağ Aldırma Ameliyatı Kaç Para?

Yağ aldırma ameliyatı (liposuction) için maliyet, birçok farklı faktöre bağlı olarak değişir. Bu faktörler arasında cerrahın deneyimi, ameliyatın yapılacağı bölgenin büyüklüğü, hastanenin veya cerrahi merkezin konumu, ameliyatın karmaşıklığı ve kullanılan teknikler yer alır. Ayrıca, klinik ücretleri, anestezi ücretleri, ameliyat sonrası bakım maliyetleri ve kullanılan ekipmanların maliyetleri de maliyeti etkileyebilir.

Liposuction Kaç Seansta Biter?

Her hastanın benzersiz anatomik özelliklerine ve tedavi edilmesi gereken alanlara bağlı olarak liposuction seansları farklılık gösterebilir. Genellikle bir seansta tamamlanabilir. Kişinin sağlık durumuna göre birden fazla seansta tamamlanabiliyor.

Liposuction Ameliyatı Genel Anestezi İle Mi Yapılır?

Genellikle genel anestezi, bazı durumlarda lokal anestezi veya sedasyon kullanılarak yapılır. Cerrahınızın liposuction için hastanın genel sağlık durumuna ve diğer faktörlere bağlı olarak, anestezi türüne karar verir.

Genel anestezi altında yapılan yağ aldırma işlemleri, hastanın bilincini kaybetmesini ve ağrı hissetmemesini sağlar. Bu, cerrahın rahatça işlemi gerçekleştirmesine ve hastanın rahatlamasına yardımcı olur.

Liposuction Ameliyatı Riskleri Nelerdir? Yan Etkisi Var Mıdır?

Bölgesel incelme sağlayan liposuction ameliyatının çeşitli riskleri vardır. Enfeksiyon, doku hasarı, kanama, sıvı dengesizliği, yara izleri ve duygusal değişiklikler gibi riskleri ve yan etkileri vardır. İstenmeyen sonuçlar oluştuğunda, hastanın ruhsal dengesinin bozulması gibi yan etkiler gösterebilecektir. Kalıcı yara izleri oluşabilecektir.

Bir Seferde Kaç Litre Yağ Alınabilir? Liposuction Tekrar Yapılabilir Mi?

Kişinin vücudundan yağ almak için cerrahi bir prosedür olan liposuctino uygulanacak bölgeye göre ne kadar yağ alınacağını belirler. Bir seferde alınabilecek yağ miktarı, uygulanacak tekniklere, kişinin genel sağlığına, cilt esnekliğine, cerrahın tercihleri göre değişir.

Bir cerrahi işlemde, 5 ila 10 litre arasında yağ alınabilir. Bir kişiye birden fazla yağ aldırma işlemi yapılabilir, ancak bu işlemler arasında belirli bir iyileşme süresi olmalıdır.

Liposuction Operasyonu Hangi Tip Anestezi Yöntemi İle Yapılabilir?

Kişinin sağlık durumuna, beklentilerine göre yapılacak olan liposuction ameliyatlarında kullanılacak anestezi yöntemi, işlem yapılacak bölgeye göre değişir. Genel anestezi, geniş bölgelere yapılacak cerrahi işlemlerde, hastanın ağrı hissetmemesi için kullanılır.

Lokal anestezi, küçük alanlara yapılacak cerrahi müdahalelerde kullanılıyor. Lokal anestezi ve sedasyon kullanımı, hastanın uyanık kalmasını ve işlemler sırasında ağrı hissetmemesini sağlar.

Liposuction Operasyonu Sonrası Sosyal Hayata Ve İş Hayatına Dönüş Ne Zamandır

Cerrahi operasyonlar sonrası sosyal hayata ve iş hayatına dönüş süreci kişiden kişiye değişebilir ve birçok faktöre bağlıdır. Genel olarak, hafif ila orta derecede liposuction operasyonları sonrası birkaç gün içinde kişilerin işe dönebileceği belirtilir.

Ancak daha kapsamlı operasyonlar veya işin gerektirdiği fiziksel aktiviteye bağlı olarak bu süre uzayabilir. Operasyon sonrası iyileşme süreci genellikle birkaç hafta sürebilir ve kişinin aktivite seviyesine, operasyonun boyutuna ve kişisel iyileşme hızına bağlı olarak değişebilir.

İyileşme Süreci Nasıldır?

Estetik amaçlı yapılan liposuction ameliyatı sonrası iyileşme süreci, birkaç gün, ilk bir hafta, ilk bir ay ve birkaç ay olarak değerlendirilebiliyor. Ameliyat sonrası birkaç gün içerisinde hafif ağrıların, şişlik ve morlukların görülmesi normaldir.

Soğuk tamponların ve ağrı kesicilerin kullanılması önemlidir. İlk haftalarda, fiziksel aktivitelerden kaçınmak ve uzun süreli dinlenmelerle zaman geçirmek gerekiyor. İlk bir ay içerisinde şişlikler ve morluklar azalacak ve işlem etkileri görülmeye başlanabilecektir.

Liposuction Sonrasında Vücutta Dalgalanma Ve Sarkmanın Olmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Alınacak yağ miktarına göre kullanılacak olan liposuction sonrasında vücutta sarkma ve dalgalanmaların oluşmaması için çeşitli önlemler alınabilir. İyileştirme sürecini hızlandırmak için doktor tavsiyelerine eksiksiz uyulmalıdır.

Sarkma oluşmaması için doktorun tavsiyesi üzerine basınçlı giysiler kullanılmalıdır. Dalgalanma ve sarkma olmaması için sağlıklı beslenmeye, düzenli egzersiz yapmaya dikkat edilmelidir. Sarkma olmaması için cildi sıkılaştıran kolajen üretimini artırıcı yöntemler kullanılmalıdır.

Liposuction Sonrasında Yağ Hücreleri Başka Alanlara Yürür Mü?

Yapılan araştırmalar, liposuction yapılan bölgelerde yağ hücrelerinin zamanla, aynı bölgede tekrar birikmeye başladığını göstermektedir. Vücudun farklı bölgelerine yağ hücrelerinin yeniden dağılması ve yağ alma işlemi yapılan bölgelerde birikmesini görülebilir.

Bu kesin bir durum değildir ve kişiye göre farklılık gösterir. Oluşturulan estetik görüntünün bozulmaması için düzenli egzersiz yapmak, dengeli beslenme kurallarına dikkat etmek gerekiyor.

Liposuction Çok Tehlikeli Bir Operasyon Mudur? Operasyon Sonrası Ölüm Ve Yağ Embolisi Oranı Sık Mıdır?

Uzman cerrahlar tarafından yapılan, liposuction işlemleri genellikle güvenli olarak yapılır. Tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi bazı riskler ortaya çıkabiliyor. Ölüm ve yağ embolisi gibi ciddi riskler nadir görülebilir.

Yağ embolisi, yağ hücrelerinin dolaşım sistemine girmesi ve daha sonra akciğerler veya diğer organlara sıkışması sonucunda yaşanabilir. Bu durum bazı kişilerde hayati tehlikeye neden olabiliyor. Uzman cerrahlar tarafından yapılacak olan işlemlerinde risklerle karşılaşma olasılığı düşük olacaktır.

Erkekler Neden Liposuction Yaptırıyor?

Erkekler de kadınlar gibi vücutlarındaki istenmeyen fazla yağ birikimlerinden rahatsız olabilirler ve liposuction cerrahi işlemleri yaptırılıyor. Erkeklerin yağ aldırma işlemlerini yaptırmalarının nedenleri, estetik görüntü, özgüvenin artırılması, çeşitli sağlık nedenleri yer alabiliyor. İstenmeyen yağ birikintileri, erkeklerde özgüven kaybına neden olabiliyor. Bunların haricinde sporcular, kas kütlesini belirgin hale getirmek için bu cerrahi işlemleri yaptırabiliyor.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılmamalı?

Diyabet, kalp hastalıkları, kan pıhtılaşması bozukluğu gibi önemli sağlık sorunları olan kişiler için liposuction işlemleri yapılmamalıdır. Riskli bir durumdur ve ameliyat sonrası iyileşme sorunları yaşanabilecektir. Obezite olanlar için kilo verme amacıyla yapılmamalıdır. Cilt esnekliği yoksa, operasyon sonrası o bölge, deri sarkmaları görülebilecektir.

Liposuction Diyet Ve Spora Alternatif Bir Yöntem Midir?

Genel ya da sınırlı uyuşturma ile yapılan liposuction işlemleri, diyet ve egzersizin alternatifi değildir. Diyet ve egzersiz, sağlıklı kilo kaybı ve vücut şekillendirme için temel yaklaşımlardır. Belirli bölgelerdeki yağ depolarını azaltmak için cerrahi bir prosedür olarak kullanılır. Genellikle diyet ve egzersizle ulaşılamayan yağların çıkarılmasında kullanılır.

Liposuction Deri Çatlaklarına Çözüm Olur Mu?

Uzman cerrahlar tarafından yapılan liposuction ameliyatları, deri çatlaklarını tedavi etmek için bir yöntem değildir. Deri çatlakları, genellikle derinin hızlı bir şekilde gerilmesi sonucu oluşur ve genellikle hamilelik, hızlı kilo alımı veya kaybı, ergenlik dönemi gibi durumlarla ilişkilidir. Deri çatlakları, cilt altındaki kolajen liflerinin kopmasıyla meydana gelir ve bu liflerin yeniden düzelmesi zordur.

Liposuction Selüliti Yok Eder Mi?

Selülit tedavisi için liposuction yerine, cildin görünümünü iyileştirmeye odaklanan diğer tedavi yöntemleri daha uygun olabilir. Bunlar arasında lazer tedavileri, radyofrekans, vakum terapisi, dermabrazyon ve subkutan yağ dokusunun deri altındaki bağ dokusunu düzeltmek için özel olarak tasarlanmış cerrahi prosedürler bulunmaktadır.

Selülit tedavisi konusunda en etkili yöntemlerden biri sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleridir. Dengeli bir diyetle, düzenli egzersizle ve cilt bakımı rutiniyle selülit görünümünü azaltmak mümkündür.

Liposuction Sonrası Yeniden Yağlanma Görülür Mü?

Yeniden yağlanma genellikle hastanın yaşam tarzıyla ilişkilidir ve liposuction sonrası sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersizle birlikte, yağ hücrelerinin yeniden büyümesi riski azalabilir. Ancak, dengesiz bir diyet ve düzensiz egzersiz gibi faktörler, yağ birikimini artırabilir.

Liposuction İşleminin Ardından Vücudumda İz Kalacak Mı?

Yağ aldırma işlemi genellikle küçük kesiler kullanılarak gerçekleştirilir, bu nedenle izler genellikle minimal olabilir. Ancak, her cerrahi müdahalede olduğu gibi, liposuction sonrasında da iz kalma olasılığı vardır. İzlerin boyutu ve görünürlüğü, kullanılan tekniklere, cerrahın deneyimine, kişinin cilt tipine ve iyileşme sürecine bağlı olarak değişebilir.

Liposuction’dan Önce Mi Yoksa Sonra Mı Kilo Vermeliyim?

Genel olarak, liposuction işleminden önce veya sonra kilo verme veya kilo alma, kişinin estetik hedeflerine, genel sağlık durumuna, operasyonu yapacak olan cerrahın önerilerine bağlı olarak değişebilecektir. En iyisi, ameliyat işlemi öncesinde ve sonrasında, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek önemlidir.

Yapılan işlemin etkisinin uzun süreli olabilmesi için kilo almamaya çalışılması, egzersizlerin artırılması önemlidir. İşlem sonrasında mevcut kiloyu korumak ya da kilo vermek, kişinin genel sağlık durumunu olumlu yönde etkilerken, vücudunda yeniden yağ oranı artışının önlenmesini sağlayacaktır.

instagram: ekremkeskin

-YÜZ
-MEME
-VÜCUT
-DOLGU
-CİLT
-SAÇ EKİMİ
error: İzinsiz Kopyalanamaz !!