Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
: 0 552 584 84 10 Caddebostan Mah. Dr. Abdülkadir Noyan Sok. No/16/26 Kat :3 KADIKÖY /İSTANBUL
Türkçe İngilizce Fransıca Almanca

Jinekomasti (Erkeklerde Meme Büyümesi)

jinekomasti

İçindekiler

Jinekomasti Nedir?

Jinekomasti testosteron ve östrojen hormonlarında dengesizlik olan erkeklerde, meme dokusunun iyi huylu olarak büyümesidir. Bu rahatsızlık sonucunda, erkeklerde göğüs boyutu rahatsızlık verici düzeye çıkabilir. Bazen bir hastalığın veya kullanılan bir ilacın yan etkisi olarak ortaya çıkarken bazen de doğal hormon dengesizliğinden olabilir. İlaç veya hastalık kaynaklı jinekomasti sorunu, durumlar ortadan kalktığında kendiliğinden düzelebilir.

Jinekomasti erkek meme dokusunun, testosteron ve östrojen hormonlarında meydana gelen dengesizlik sebebiyle anormal seviyeden fazla büyümesidir. Ergenlik çağında alınan kilolar sebebiyle meme dokusunda büyüme meydana gelir.  Meme dokusundaki bu büyüme, genel anlamda iyi huyludur. Bazı kişilerde tek bir memeyi etkilerken bazı hastalarda ise iki memeyi birden etkiler. Aynı zamanda iki memede aynı oranda da büyüme olmaz. Sıklıkla yenidoğan bebeklerde, ergenlik döneminde ve yaşlı erkeklerde homonal dengeler değiştiği için, bu dönemlerde daha sık görülebilir.

Jinekomasti genel ifadeyle ciddi bir hastalık değildir. Ancak birçok kişi, bu durumla baş etme noktasında zorluk yaşayabilir. Çoğu durumlarda sadece görsel olarak rahatsızlık hissedilse de bazen ağrı hissi de yaşanabilir. Ortaya çıkış sebebine göre bazen kendiliğinden iyileşirken, birçok hastada ilaç tedavisine ve cerrahi müdahaleye gereksinim duyulur.

Jinekomasti Neden Olur?

Jjinekomasti sebepleri arasında en çok öne çıkan hormon değişimleridir. Erkeklerde çeşitli sebeplerle düşen hormon miktarı, testosteron hormonunun vücutta yarattığı etkileri yok eder. Bununla birlikte östrojen hormonlarında artış meydana geldiğinde meme büyümesi yaşanır. Östrojen kadınlık hormonu, testosteron ise erkeklik hormonu olarak bilinir. Ancak kadınlarda az da olsa testosteron, erkeklerde ise östrojen bulunur. Her iki bireyde de bu hormonların aşırı olması bazı olumsuz sonuçlara sebep oluyor.

Kilo artmasıyla beraber vucutta salınan östrojen hormonu miktarı artmaktadır. Artan östrojen etkisiyle meme dokusunda büyüme meydana gelmektedir.

Jinekomasti en sık sebebi kas geliştirmek amacıyla sporcuların kullandığı protein tozları ve anabolik steroidler sebeiyle oluşur. İlaç kullanımının etkisiyle meme bezinin yoğun oranda arttığı jinekomasti görülmektedir. Bireylerde, hormon dengesi, birçok sebepten dolayı bozulabilir. Hem hormon dengesizliğinin hem de jinekomastinin nedenleri aşağıdaki gibidir;

  • İlaç kullanımı
  • Çeşitli sağlık sorunları
  • Uyuşturucu kullanımı
  • Tiroid, kalp,böbrek rahatsızlığı
  • Alkol kullanımı
  • Sporcuların kullandığı, performans artırıcı ilaçlar
  • Kalp ilaçları
  • Antidepresanlar

Diğer sebepler:

*Uzun sireli mide koruyucu ilaç kullanımı meme büyümesine neden olabilir.

Klinefelter sendromu: Nadir görülen bir genetik hastalıktır. Mutlaka jinekomasti ile birlikte görülür.

Jinekomastiye neden olan bir diğer önemli durum da yetersiz beslenmedir. Yeterli beslenilmediğinde, kişinin vücudunda östrojen hormonu dengesi aynı kalırken, testosteron seviyeleri düştüğü için hormon dengesizliği ortaya çıkar. Bu durumda meme büyümesine sebep olabilir.

Jinekomasti Evreleri

Jinekomasti genel olarak 3 evreye ayırabiliriz. Her evrede yapılacak cerrahi müdahale değişmektedir.

Evre 1: Meme başında büyüme ve meme başının kahve renkli kısmında genişleme vardır. Memede hafif bir çıkıntı görünümü mevcuttur. Deride herhangi bir sarkma yoktur.

Evre 2: Memede orta derecede büyüme meydana gelmiştir. Herhangi bir deride fazlalık ve sarkma yoktur.

Evre 3:Deri sarkmasınında eşlik ettiği memede ileri derecede büyüme vardır. Meme ucunda sarkma meydana gelmiştir. Kadın göğsüne benzer bir görünüm mevcuttur

Jinekomasti Tipleri Nelerdir

Jinekomasti 3 tipi vardır. Bunlar;

1) Glandüler tip (meme bezine gland ismi verilir ve glandüler tipte meme dokusunda yoğun artış vardır.)

2) Lipomatöz tip (meme dokusunda artış yoktur sadece yağ dokusunda artış mevcuttur.)

3) Karışık tip (En sık görülen jinekomasti tipidir. Meme ve yağ dokusunda birlikte eşit oranda artış gözlenir)

Kimlerde Jinekomasti Görülür?

Erkek bebekler, anne karnında çok fazla östrojen hormonu etkisiyle büyüdüklerinde, büyük göğüslü olarak doğabilir. Bu vakalarda doğumdan sonra, şişmiş meme dokusu, birkaç hafta sonra normale döner. Erkeklerde meme büyümesi ayrıca ergenlik döneminde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Bu dönemde hormon dengeleri sürekli olarak değiştiği için, jinekomasti görülme ihtimali de yaygınlaşır. Bu dönemde görülen meme dokusu büyüme sorunları, yetişkinliğe geçişle birlikte tedavi edilir.

İlginizi Çekebilir  Yüz Germe

Yetişkinlik döneminde 50-69 yaşları aralığında, jinekomasti görülme sıklığı da artar. Yapılan araştırmalarda, bu yaşa aralığında olan erkeklerin her dördünden birinde bu rahatsızlık görülür. Bu dönemde erkeklerin kullandığı anti-androjenler, yani prostat sorunlarına karşı kullanılan ilaçlar da jinekomastiye neden olur.

Jinekomasti ile Ortaya Çıkabilecek Komplikasyonlar Nelerdir?

Jinekomasti normal koşullarda fiziksel komplikasyonlar dışında herhangi bir sağlık problemine sebep olmaz. Fiziksel görünüşten kaynaklı olarak birçok kişi de psikolojik ve duygusal sorunlar yaşanabilir. Birçok birey, görünüşünden dolayı kendini kötü hissetmektedir. Bu durumda jinekomasti tedavisi ile durumun düzeltilmesi için başvuruda bulunulmaktadır.

Erkek Meme Büyütme Sorunu Nasıl Önlenir?

Erkek meme büyütme sorunun önlenmesi için, testosteron hormon seviyesinin dengesinin korunması gerekir. Bunun içinde testosteron seviyesini düşürecek faaliyetlerden uzak durulması gerekir. Bunun yanında alkol tüketimine sınırlama getirmek, hekiminizin tavsiyesi olmadan aşırı ilaç tüketmemek ve yanlış beslenme düzenini değiştirmek jinekomasti oluşum riskini azaltır.

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?

Jinekomasti belirtileri arasında en çok öne çıkan doğal olarak şişen meme dokusudur. Meme dokusu, gözle görülür bir şekilde büyüyebilir. Tabi büyüme oranı ve iki meme arasındaki dengesizlik, kişiden kişiye değişir. Fiziksel büyümenin yanı sıra ayrıca göğüslerde hassasiyette olur. Normal büyümeler, herhangi bir sorun yaratmazken, bazı durumlarda sorun ciddi olabilir. Aşağıdaki durumlar yaşandığında, bir an önce doktorunuza başvurmanız gerekecektir. Bu durumlar;

  • Göğüste şişlikle birlikte ağrı
  • Göğüste aşırı hassasiyet
  • Meme başında akıntı

Jinekomasti Nasıl Teşhis Edilir?

Jinekomasti teşhisi için öncelikle doktorunuza başvurmanız ve fiziksel muayene yaptırmanız gerekir. Doktorunuz fiziksel muayene yaptıktan sonra sizlere aile sağlık geçmişinizle ilgili sorular soracaktır. Bu süreçte, gözlemlediğiniz tüm belirtileri doktorunuza bildirmeniz gerekir. Sizler ne kadar net bilgi verirseniz, tedavi süreci o kadar iyi geçecektir. Bunların ötesinde teşhis için sizlerden kan tahlili istenecektir. Bu teşhisin ötesinde nedeninin öğrenilmesi için gereklidir. Yapılan test sonuçlarına göre ayrıca bilgisayarlı tomografi, testis ultrasonu, MR ve doku biyopsisi gibi testler yapılabilir.

Meme büyümesi durumu her zaman jinekomasti ile ilişkili değildir. Bazı durumlarda kişilerde jinekomasti durumuna benzer şekilde meme yapı büyümesi oluşur. Yani kişinin sadece memesinde aşırı yağlanma durumu olur. Bu durumda jinekomasti olmadığı için hem farklı testler uygulanır hem de kişiden ek değerlendirmeler istenebilir.

Çok nadir de olsa erkeklerde de göğüs kanseri durumu olur. Erkek göğüs kanseri olur mu diye düşünebilirsiniz ancak çok düşükte olsa böyle bir ihtimal vardır. Erkeklerin göğüs bölgesinde çıkan sert bir nodül, göğüs kanserine neden olabilir. Bu yüzden her göğsü büyüyen erkeğe, direkt olarak jinekomasti teşhisi konulmaz.

Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir?

Jinekomasti tedavisi için her zaman cerrahi yöntemler düşünülmez. Çünkü bazı hastalarda bu doku kendiliğinden geçerken bazı hastalarda ise sadece ilaç tedavisi bile yeterli olabilir. Kendi kendine geçmeyen durumlarda, ilaç tedavisi ve cerrahi müdahaleler gündeme gelebilir. Jinekomasti ameliyatı olarak tercih edilen iki önemli yöntem vardır. Bunlar;

  • Liposuction ile meme bölgesindeki fazla yağın alınmasına yönelik yapılan cerrahi müdahale ilk yöntemdir. Bu işlem sırasında sadece meme yağı alınabilir. Meme bezi dokusu bölgede kalır.
  • Mastektomi operasyonunda ise hem meme bezi dokusu hem de fazla yağ dokusu alınır. Operasyon sürecinde bölgeye yalnızca bir kesi yapılması yeterlidir.

Jinekomasti Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Jinekomasti ameliyatı öncesi hastanın bazı durumlara dikkat etmesi önerilir. Her türlü cerrahi müdahale öncesinde bazı durumlara dikkat edilmesi neticesinde olumlu sonuçlar alınır. Bu operasyon öncesinde de dikkat edilmesi gereken durumlar;

  • Operasyondan önceki iki hafta süresinde güneşe maruz kalınmaması önerilir. Güneş ışınları, cildimizde kalıcı yara izlerine ve güneş yanıklarına sebep olduğu için operasyonu engelleyebilir.
  • İşlem tarihinden 1 hafta öncesinden itibaren herhangi bir soğuk algınlığı, grip, idrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıkların geçirilmemiş olması gerekir. Geçirilmesi durumunda da bu konuda doktora bilgi verilmelidir.
  • Ameliyattan en az 3 hafta öncesinde sigara kullanımı bırakılmalıdır. 48 saat öncesinde de alkol alımının bırakılması gerekir.
  • Ameliyattan önceki en az 5 saatte yiyecek ve içecek tüketimi bırakılmalıdır.
  • Her cerrahi müdahale de olduğu gibi ameliyattan önceki en az 10 günde aspirin benzeri ilaçların kullanımı bırakılmalıdır.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Jinekomasti ameliyatı sonrası aynı şekilde hastalara bazı önerilerde bulunulur. Tüm bunlar daha kısa sürede iyileşmeniz ve iyileşme sürecinde sorun yaşamamanız içindir. Bu süreçte dikkat edilmesi gerekenler;

  • Hasta operasyondan sonraki en az 3 hafta boyunca ağır bir şey kaldırmamalıdır.
  • Genellikle ameliyat sonrası hastanede kalmanıza gerek yoktur. Akşamına taburculu olabilirsiniz.
  • Eğilme ve çömelme gibi zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalıdır.
  • Operasyon sonrası takılan korsenin, 3 hafta boyunca çıkarılmaması önerilir. Kullanılan korse, şişliğin ve ödemin azalmasına yardımcı olur.
  • Operasyondan sonra ilk üç gün hastanın düz yatması önerilir.
  • Operasyondan sonraki ilk üç gün ayrıca duş alınmamalıdır.
  • Ameliyat eğer yaz aylarında yapıldıysa denize girmek için 1 hafta beklenilmelidir. Ayrıca bu süreçte yine çok fazla güneşe maruz kalınmaması gerekir.

Mastektomi Ameliyatı Nedir?

Mastektomi ameliyatı daha çok kadınlara uygulanan bir cerrahi işlem olarak bilinir. Ancak erkeklerde meme dokusunun büyümesi, meme kanseri veya bölgede doku oluşumu için de tercih edilir. Operasyon doktorunuzun tercihine göre genel veya lokal anestezi ile yapılır. Meme altından açılan yarım çember kesi ile bölgedeki dokular çıkarılır. Yağ aldırma operasyonlarının aksine, tüm doku alınır ve temiz bir ameliyat yapılır. Liposuction yönteminde daha sonra glandöz tip jinekomasti mevcutsa düşükte olsa tekrarlayabilir.

İlginizi Çekebilir  Popo Estetiği

Liposuction Yöntemi ile Jinekomasti Operasyonu

Jinekomasti operasyonu, liposuction yöntemiyle yapıldığında aşağıdaki işlem adımları takip edilir;

  • Hastaya genel veya lokal anestezi uygulanır.
  • Kol altına ve göğsün yanlarına kesiler açılır.
  • İşlemde kullanılacak olan Liposuction kanülleri, açılan kesilerden göğüslere yerleştirilir.
  • Liposuction cihazının sağladığı ters basınç sayesinde fazla yağ oranı çekilir.
  • Alınan fazla yağla birlikte, kişilerin göğsündeki kadınsı görünüm giderilir.
  • İşlemin ardından kesiler uygun biçimde dikilerek, operasyon tamamlanır.

İzsiz Jinekomasti Tedavisi (Liposuction)

Jinekomasti ameliyatının tedavisinde temel olarak 2 prensip vardır. Meme büyümesi yağ ve gland dokusunun beraber artışıyla oluşur. İzsiz tedavide Liposuction uyguluyorum.

Liposuction işlemi sırasında yağ dokusu vememe dokusu beraber parçalanır.Özel bir cihaz yardımıyla dışarı çekilir. Daha sonra açılan 5mm’lik delikten PULL-THROUGH tekniğini kullanarak meme bezini çıkarıyoruz. Sadece liposuction bazı hastalarda yeterli olmaktadır. Meme dokusunun operasyon sırasında alınması hem kozmetik olarak daha iyi bir görüntü sağlar hemde; ameliyat sonrası tekrarlama riskini düşürür.

Evre 1 jinekomasti tedavisi nasıl oluyor

Genellikle mikst tip jinekomastidir. Meme altı ya da koltuk altı bölgesinden 5 mm lik küçük giriş  yaparak tüm yağ dokusunu parçalıyoruz meme dokusunda parçalayıp topluyoruz. Glandüler tip jinekomastide sadece liposuction yeterli olmuyor bu hastalarıma PULL-THROUGH tekniği kullanıyorum. Bu ne demek 5 mm’lik küçük delikten liposuction uyguluyorduk bu deliği tekrar kullanılıp liposuction sayesinde parçalanmış meme dokusunu da çıkarıyorum.

Böylece meme başında iz olmadan hem meme hem yağ dokusunu tamamını çıkarıyorum. Drende kullanmıyorum.

Evre 2 jinekomasti tedavisi

Bu evrede meme dokusu daha da büyümüş ayrıca deride bollaşma meydana gelmiş ancak memede sarkma meydana gelmemiştir. Genelde evre 2  Lipomatöz tipte jinekomastiyi ise Vaser liposuction ile tedaviyi tamamlıyorum.

Meme dokusu zaten artış olmadığı için çıkaracak meme dokusu minimal oluyor. Burada önemli bir nokta var genişlemiş deri için  vaser liposuction yapmak gerekiyor. Vaser liposuction verdiği ultrason enerjisi sayesinde deri sıkılaşmasını sağlıyor. İçerisini boşalttığımız derinin toparlanıp gergin olmasını sağlıyor.

Evre 3 jinekomasti tedavisi

Meme dokusunda ciddi derecede büyüme, deride aşırı genişleme ve memede sarkma vardır.

Genelde kilolu hastalarda ya da kilo verme sonrasında memedeki büyüklüğün devam ettiği hastalar oluyor. Vaser liposuction buradaki önemi daha da artıyor çünkü deri fazlalığınız var oturması için deriyi sıkılaştırma tedavisine ihtiyaç var.

Bu evreyi direk açık teknikle yapıp deri fazlalığını alanlar mevcut. Ben bu tekniği çok fazla kullanmıyorum; çünkü deri fazlalığı memede liposuction ile çok iyi oturuyor. Fazlalık kalmıyor. Açık teknik direk yapıldığı zaman iz oluyor hem de düzensiz geçişleri pürüzsüz olmayan engebeli gibi bir durum oluşma ihtimali mevcut.

Jinekomasti Nasıl Geçer?

Jinekomasti nasıl geçer konusu genellikle sorun yaratmaz çünkü birçok hastada kendiliğinde geçer. Özellikle yenidoğan bebeklerde ve ergenlik döneminde ortaya çıkan jinekomasti, süreç sonunda düzelir. Eğer jinekomastiye, hipogonadizm, siroz hastalığı ve yetersiz beslenme gibi durumlar sebep oluyorsa, tedavi gerekebilir. İlaçların neden olduğu durumlarda da doktorunuz sizlere bu ilaçların yerine farklı ilaç reçete edebilir.

Tamamen hormonal değişimlerden kaynaklı olarak ortaya çıkan jinekomasti vakalarında, kendi kendine geçip geçmeyeceğinin anlaşılması için 3-6 ay aralığında bir bekleme ve değerlendirme süreci olur. Geçmemesi durumunda jinekomasti ameliyatı gündeme gelir.

Hangi Durumlarda Jinekomasti Ameliyatı Yapılmalıdır?

Mastektomi olarak da bilinen meme cerrahisi işlemi, jinekomastinin kendiliğinden geçmediği ve ilaç tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda tercih edilir. Bu sorun için uygulanan cerrahi müdahale ortalama 45 dakikayla 1,5 saat arasında değişir. Yüksek riskleri olan bir cerrahi işlem değildir ve sonrasında da çok ciddi komplikasyonlar beklenmez. Uzun süredir jinekomasti problemi yaşayanlar ve uygulanan tedavi yöntemleri işe yaramayan hastalarda uygulanır. Ergenlik döneminde hastanın gelişim süreci devam ettiği ve her an bu sorun düzelebileceği için cerrahi operasyona başvurulmaması gerekir. Aksi durumda cerrahi müdahale sonrasında, tekrar meme büyüme sorunu yaşanabilir.

Erkek memesi küçültme operasyonları ayrıca hastanın artık bu durumdan kaynaklı olarak psikolojik sorunlar yaşamaya başlaması sonucunda da tercih edilir. Pek çok erkek, jinekomastinin oluşumu sebebiyle utanır ve psikolojik sorunlar yaşayabilir.

Ameliyatın Komplikasyonları Var Mıdır? Başarı Oranı Nedir?

Erkek gögüs büyümesi tedavisi için liposuction veya mastektomi uygulanabilir. Bu iki operasyonun sonrasında yaşanancak komplikasyonlar hemen hemen aynıdır. Cerrahi müdahaleden hemen sonra, meme bölgesinde ağrı, ödem ve morluk gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durumlar, operasyondan birkaç gün sonra kendiliğinden geçebilecektir. Bazı hastalarda ise nadir olarak, enfeksiyon kapma, kan toplama ve deride renk değişikliği gibi sorunlar yaşanabilir.

Jinekomasti estetiği için liposuction ile birlikte gland eksizyon yöntemi uygulandığında oldukça yüksek başarı oranı gözlemlenir.

Jinekomasti Ameliyatının Riskleri Var Mı?

Jinekomasti ameliyatının riskleri genel anlamda yoktur çünkü basit bir işlemdir. Çoğu zaman lokal anestezi ile de uygulanabilir. Bu operasyondaki en büyük riskler geçici olarak oluşan, morluk ve ödem gibi durumlardır.

İlginizi Çekebilir  Lipödem

Her operasyonda olduğu gibi düşükte olsa enfeksiyon ihtimali mevcuttur. Antibiyotik tedavisi ile bu durum kontrol altına alınabiliyor.

Kanama ihtimali: Ameliyat sonrası hastalarıma korse kullanımını öneriyorum hem kanama miktarını minimalize ediyor. Hemde ödem oluşumunu ciddi derecede azaltıyor.

Göğüs kafesinde meme üzerinde düzensiz görünüm. Direk kesi ile açık teknik uygulandığı zaman düzensizlik oluşum riski daha yüksektir. Uyuşma karıncalanma gibi şikayetler erken dönemde gözlenirken 1.aydan itibaren giderek azalır .Bunların yanı sıra uygun bir cerrahtan yardım almadığınızda, işlem başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bu durumda ikinci bir operasyona gereksinim duyulabilir.

Liposuction ile Jinekomasti Tedavisi Hangi Erkeklerde Uygulanabilir?

Jinekomasti liposuction operasyonu genellikle ilaç tedavisi uygulanmayan ve herhangi bir hastalığı olmayan kişilerde ve ergenlik dönemini atlatan erkeklerde uygulanan bir işlemdir. Meme dokusu az ve yağ doku miktarı fazla olan jinekomasti tipinde sadece liposuction ile tedavi yeterli olucaktır.

Jinekomasti Tedavisi Neden Ergenlik Çağında Olan Gençlere Uygulanmaz?

Jinekomasti tedavisi için genel anlamda hormonların dengeye girmesi ve bazı dönemlerin atlanılması gerekir. Ergenlik döneminde halen hormonlarında dengesizlik olan kişilerde, tekrar meme büyüme durumları yaşanabilir. Bu yüzden de bu süreçte tedavinin ertelenmesi önerilir.

Ergenlik çağında yaşanan, vücut ve yapı gelişimi tamamlandığında, çok daha başarılı bir şekilde erkeklerde meme büyüklüğü sorunu tedavi edilebilir. Ergenlik döneminin sonunda ayrıca kişinin yaşadığı bu meme büyüklüğü sorunu kendiliğinden de geçebilir. Bu yüzden cerrahi operasyon geçirmeden önce, sorunun kendiliğinden geçip geçmeyeceğini beklemeniz önerilir.

Jinekomasti Ameliyatı Olamayan Kişilere Jinekomasti İçin Bir Çözüm Var Mıdır?

Jinekomasti ameliyatı olmak istemeyen veya olamayan kişilere ilaç tedavisi uygulanır ancak kesin sonuçlar beklenmez. Ayrıca ilaç tedavisi genellikle kalıcı sonuçlarda vermez. Bu hastalar eğer sadece görüntüden rahatsız oluyorsa, giysilerin altına özel çamaşırlar önerilir. Giyilen bu giysiler, göğüs bölgesini şekillendirir ve kadınsı görünümün ortadan kalkmasını sağlar. Yani kişiler dışarıdan büyük göğüslü gibi görünmediği için geçici olarak da olsa sorunu kamufle eder.

Sıkça Sorulan Sorular

Jinekomasti görülme sıklığı nedir?

Çok fazla bilinmese de aslında jinekomasti görülme sıklığı oldukça yüksektir. Yapılan çalışmalarda, 100 erkekten, 35’inde jinekomasti sorunu görülmüştür. Ergenlik döneminden sonra tabi birçok hastada kendiliğinden sorun ortadan kalmaktadır. Yani bu oran, cerrahi müdahaleye gerek duyan hastaların oranı değildir.

Jinekomasti operasyonu kaç yaşında uygulanabilir?

Bu operasyon her yaşta uygulanabilir olsa da genel anlamda hastanın 18 yaşına kadar beklenmesi önerilir. Ergenlik döneminde oluşan hormonal dalgalanmalar, birkaç sene içinde geçeceği için belki operasyona ihtiyacınız kalmayacaktır.

Jinekomasti operasyonu sonrasında ne kadar iz kalır?

Jinekomasti operasyonlarında göğüs çevresine ve koltuk altına çok küçük kesiler ile yapılır. Bunlar oldukça ince ve noktasal kesiler olduğu için iz kalmaz. Daha doğrusu operasyondan hemen sonra küçük bir iz kalır ancak bunlar zamanla geçecektir.

Jinekomasti operasyonu sonrasında ağrı olur mu?

Jinekomasti operasyonu sonrasında genellikle çok minimal ağrılar olur. Liposuction ameliyatında deri altına uyuşturucu ilaç enjekte ediyoruz ve ilk gün ağrı minimaldir. Sonraki 1-2 gün basit ağrı kesiciler ile giderilebilen ağrı oluyor.

Jinekomasti ameliyatı hangi anestezi ile yapılır?

Genel anestezi,sedasyon ya da lokal anestezi ile operasyonu yapmak mümkündür.

Jinekomasti ameliyatı ne kadar sürmektedir?

Yapılacak Tedaviye göre ameliyat süresi değişmekle beraber.Ortalama ameliyat süresi 45 dk-1 saat arasında değişmektedir.

Aşırı Kiloluyum Kilo Verdikten Sonra Jinekomasti Gerileyecek Mi?

Kilo alımıyla beraber meme büyümesine sebep olan 2 parametre vardır. Bunlardan bir tanesi yağ dokusu artışı diğeri gland dediğimiz meme bezinde meydana gelen büyümedir.

Kilo vermeniz durumunda meme bezinde meydana gelen büyüme hiçbir şekilde gerilemeyecek yağ dokusunda azalma meydana gelecektir. Ancak meme büyüklüğü probleminiz aynı şekilde devam edecektir.

Jinekomasti Ameliyatı Oldum Tekrarlama Olur Mu?

Çok nadirdir. Genellikle ameliyat sonrası aşırı kilo alımı durumlarında meme dokusunda artış olmasa da yağ dokuda artışa bağlı meme büyümesi gözlenebilir.

Ameliyatsız Jinekomasti Tedavisi

Maalesef böyle bir çözüm yolu yoktur. Dışardan kullanılacak ilaçlar ve hormonlar ile meme dokusunu küçültme olasılığı yoktur.

Ameliyat Sonrası Korse Kullanacak Mıyım?

Operasyon sonrası ilk 1 ay korse kullanımını öneriyorum. Giyilmesi son derece basit ve kıyafetlerin içerisinden gözükmeyen korse modeli kullanılmasına özellikle dikkat ediyoruz.

Ameliyattan sonra ne zaman spor yapabilirim?

Genel olarak hastalarıma ilk 4 hafta spor yapılmasını tavsiye etmiyoeum. Ancak ağır fitness ve sporlara başlamak için 8 hafta beklenmesi gerekir.

Jinekomasti Ameliyatı Fiyatları 2024

Erkeklerde memede küçültme ameliyatı için ödenmesi gereken ücret, tercih edilen yöntemlere göre değişir. Tedavi fiyatları da genel anlamda birçok faktöre göre değişiklik gösterir. İlaç tedavisi ile cerrahi operasyonlar sonuç olarak aynı değildir. Cerrahi müdahalelerde de hangi yöntemin uygulandığına göre fiyat değişir. Bu noktada en iyi jinekomasti doktoru ile doğru tedavi yöntemini bulabilir ve uygulayabilirsiniz. Fiyat konusunda detaylı bilgi almak için, doktorunuzun sizi muayene etmesi gerekir.

Jinekomasti ameliyatı fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için randevu oluşturabilir ve muayene olabilirsiniz. Doktorunuz sizlere hem uygulanacak tedavi yöntemi hem de muayene ücretleri konusunda yardımcı olacaktır. Jinekomasti Ameliyatı Fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

-YÜZ
-MEME
-VÜCUT
-DOLGU
-CİLT
-SAÇ EKİMİ